Home

Пасивните инвестиции са основния проблем на пазарите в днешно време според хедж фонд ветеран

09.02.2024 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пасивните инвестиции са основния проблем на пазарите в днешно време според хедж фонд ветеран

В неотдавнашно интервю с Бари Ритолц, титанът на хедж фондовете Дейвид Айнхорн обсъди предизвикателствата пред мениджърите на парични средства на фона на нарастващото господство на пасивното инвестиране.

Той изтъкна, че много инвеститори, особено тези, които използват алгоритмични стратегии, дават приоритет на краткосрочните движения на цените пред фундаменталните съображения за стойността.

Айнхорн изтъкна значителните трудности, пред които са изправени инвестиционните стратегии, ориентирани към стойността, в този пейзаж, като отбеляза, че индустрията е сериозно засегната.

Това създава обратна връзка, при която обратните изкупувания от мениджъри водят до по-нататъшни спадове на стойностните акции, което задълбочава проблема.

Той обясни как тази тенденция благоприятства надценените активи, тъй като капиталовите потоци към пасивните индексни фондове са склонни да засилват надценяването на определени ценни книжа.

В резултат на това акциите се отклоняват още повече от вътрешната си стойност, създавайки пазарна среда, в която надценяването всъщност може да доведе до повишаване на цените на акциите.

За да се адаптира към тези промени, Айнхорн спомена, че неговата компания Greenlight е коригирала подхода си. Те вече не разчитат да плащат високи множители за акции въз основа на оптимистични очаквания за печалби, тъй като безразличието на пазара затруднява реализирането на тези печалби. Вместо това те се фокусират върху подценени акции с потенциал за значителна възвръщаемост на акционерите чрез мерки като обратно изкупуване на акции.

Айнхорн подчерта важността на това самите компании да стимулират поскъпването на акциите, а не да разчитат единствено на пазарните нагласи. Той също така отбеляза важен момент, при който пасивните фондове надминаха активните по отношение на активите, което е сигнал за продължаващия възход на пасивното инвестиране.

Като пример той посочи представянето на iShares S&P 500 Value ETF в сравнение с по-широките пазарни индекси, което илюстрира продължаващите предизвикателства пред инвеститорите, ориентирани към стойността, в настоящата пазарна среда.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.