НАЧАЛО Други

OpenAI предполагаемо работят върху автономни AI системи

09.02.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI предполагаемо работят върху автономни AI системи

Твърди се, че OpenAI е в процес на разработване на автономна асистентска AI система, която може да поеме контрола над устройството на потребителя и да изпълнява задачи.

Първоначалните съобщения за този потенциален продукт се появиха чрез The Information, позовавайки се на източник, запознат с проекта.

Макар че конкретиката остава оскъдна, логично е да се смята, че следващата еволюционна стъпка отвъд генеративните AI модели като ChatGPT ще включва активни агенти.

Тези активни агенти, като ChatGPT и Gemini на Google, са проектирани да създават съдържание, подобно на човешкото, на различни носители като текст, изображения, аудио и видео.

Докато не бъдат изяснени плановете на OpenAI за тези автономни агенти за действие, около потенциалните им функционалности има спекулации.

Съобщенията сочат, че AI системата би могла да управлява устройствата на потребителите, за да изпълнява заявени задачи, като например прехвърляне на данни между платформи.

На теория всяка физическа задача, която човек може да изпълни – от плъзгане и докосване до решаване на CAPTCHA пъзели – може да бъде изпълнена от система с изкуствен интелект с подходящи разрешения за устройството.

Въпреки че тази технология може да предизвиква образи от научната фантастика, пътят към автономни системи за подпомагане е изпълнен с препятствия, свързани с неприкосновеността на личния живот и сигурността.

Настоящите генеративни системи за изкуствен интелект обикновено разчитат на свързаност с огромни изчислителни ресурси в облак. Макар че някои AI функции могат да се изпълняват локално на лаптопи или смартфони, не е вероятно предвиденият агент за действие с AI да може да работи само с вграден AI.

Това поражда значителни опасения за неприкосновеността на личните данни. В съчетание с присъщите рискове за сигурността, свързани с предоставянето на неограничен достъп на корпоративните AI системи до частни данни, и с огромните възможности за обмен на данни на смартфоните, реализирането на автономен агент за действие може да представлява съществена нова киберзаплаха с глобални последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Глоба за милиарда заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Рекорден сезон за пазарите на акции по целия свят

Фондовите пазари по света достигат безпрецедентни върхове. От Токио до Ню Йорк, 14 от 20-те най-големи фондови пазари в света са достигнали исторически върхове

19.05.2024 15:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.