НАЧАЛО Алткойни

99% от криптовалутите са ценни книжа, предупреждава Майкъл Сейлър

април 23, 2022 13:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
99% от криптовалутите са ценни книжа, предупреждава Майкъл Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър излага това, което смята за дългосрочна употреба на криптовалути от базовия слой като Биткойн (BTC).

В интервю за канала на Лекс Фрийдман в YouTube инвеститорът милиардер обяснява как структурата на блокчейн мрежите от първи слой определя тяхната крайна функция, която включва скорост и сигурност.

Ако мислите за първия слой на Биткойн, [това] е слоят за сетълмент на собственост и ще извършваме 350,000 транзакции или по-малко на ден. 100 милиона транзакции годишно е честотната лента на първи слой. Би било идеален слой за преместване на милиард долара от точка А до точка Б с огромната сигурност.

Ролята на първи слой е две неща: Едно нещо е, че искам да преместя голяма сума пари през пространството със сигурност. Мога да преместя произволно количество BTC за броени минути за [минимална такса] с първи слой.

Втората важна характеристика на първи слой е, че имам нужда от парите, за да издържа вечно. Парите ми трябват неразрушими и вечни. Така че по-големият трик е не да преместите милиард долара от тук в Токио. Големият трик е да преместим милиард долара от тук до 2,140 година. Това искаме да решим с първи слой. Така че първи слой на Биткойн е основа, върху която поставяте тежест. Колко тегло можете да качите върху него? Влагате трилион [долара], 10 трилиона, 100 трилиона, квадрилион?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Украйна забранява купуването на крипто с гривна

Основателят на MicroStrategy продължава да подчертава историческото значение на изобретението Биткойн.

Фактът, че можете да създадете [протокол] от първи слой за 100 трилиона долара, който ще издържи сто години, това е революционният пробив.

98% са се провалили и няколко са били по-малко успешни, но до голяма степен това е изключително.

Сейлър продължава да възхвалява BTC, като същевременно го отличава от много други видове дигитални активи, които според него са ценни книжа, но не са действителна собственост.

Биткойн е вълшебен и наистина е иновация. Това е като сингулярност, защото представлява първия път в историята на човешката раса, когато успяхме да създадем дигитална собственост, правилно разбрана.

Лесно е да създадете нещо дигитално. Всеки ваучер и всяка дреха във Fortnite, Roblox и Apple TV и всички тези неща, всички те са нещо дигитално, но са ценни книжа.

Акциите са ценни книжа. Когато превеждате пари в Paypal или Apple Pay, вие прехвърляте по същество ценна книга или IOU. И така прехвърлянето на инструмент на приносител с окончателeн сетълмент в интернет или в киберпространството, това е критично нещо и всеки в крипто света може да го направи.

Всички криптовалути могат да направят това, но това, което не могат, това, което 99% от тях не успяват да направят, е да бъдат собственост. Те са ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене