НАЧАЛО Други

9 важни финансови съвета за инвеститорите в криптовалути

24.01.2024 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
9 важни финансови съвета за инвеститорите в криптовалути

Раул Пал, доста известна фигура сред финансовите пазари, предостави ценни прозрения на крипто ентусиастите чрез девет важни финансови съвета. Неговите гледни точки са подходящи както за начинаещи, така и за опитни инвеститори.

Целта е да се предостави стратегическа рамка за управление на риска, оптимизиране на портфейла и дългосрочен просперитет в рамките на пазара на криптовалути.

Като начало Пал подчерта значението на избягването на ливъридж, когато се занимавате с търговия или инвестиране в криптовалути. Този предпазен подход има за цел да сведе до минимум риска и да предотврати ескалацията на потенциалните загуби, като представлява основен аспект от поддържането на стабилен портфейл от криптовалути.

На второ място, той предупреди инвеститорите да не се поддават на страха от пропуснати възможности (FOMO). В един динамичен пазар, където непрекъснато се появяват нови инвестиционни възможности под формата на различни наративи, алткойни, airdrop-и и ICO-та, спазването на този принцип може да помогне за поддържането на фокус и дисциплина.

Пал препоръча още на ентусиастите да се противопоставят на импулса да влизат във всяка модерна инвестиция, а вместо това съветва по-обмислен, основан на проучвания подход.

Третият му съвет е свързан с концентрацията на портфейла. Пал предлага да се инвестира в ограничен набор от активи, съсредоточавайки се върху първите три до пет криптовалути. Тази стратегия позволява на инвеститорите ефективно да управляват портфейлите си и да получат по-дълбоко разбиране за избраните от тях инвестиции.

По подобен начин четвъртият съвет на Пал включва заделянето на само малка част, по-малко от 10%, от портфейла за високорискови и високодоходни начинания. Този подход позволява на инвеститорите да проучват потенциално печеливши възможности, като същевременно запазват по-голямата част от активите си.

Петата точка подчертава значението на самостоятелното попечителство или използването на мултисиг портфейли, за да се гарантира безопасността и сигурността на криптовалутите. Това съображение става все по-важно в светлината на нарастващия брой хакове и експлойти.

Шестият съвет на Пал насърчава възприемането на дългосрочна перспектива за държане на инвестиции. Освен това той препоръча на инвеститорите “да увеличат мащаба и да премахнат хайпа“, като одобрява широка перспектива, която пренебрегва краткосрочните пазарни движения и медийното вълнение.

Осмата точка е инвеститорите да са подготвени за чести пазарни отстъпления, приблизително около 35%. Този начин на мислене помага на инвеститорите да запазят устойчивост и спокойствие по време на пазарните спадове, като избягват паническите продажби.

И накрая, Пал съветва да се “купува по време на спад, ако може” – изпитана във времето стратегия, включваща закупуване на активи, когато цените им са спаднали, което може да донесе значителни печалби, когато пазарът се възстанови.

Съветите на Раул Пал отразяват един балансиран подход към инвестирането: такъв, който е ориентиран към риска, дисциплиниран и търпелив. Насоките му са насочени към ориентиране в пазарите на криптовалути с акцент върху добре обмислена стратегия за постигане на инвестиционен успех.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.