НАЧАЛО Биткойн

75% от всички Биткойн автомати са в САЩ

април 30, 2022 20:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
75% от всички Биткойн автомати са в САЩ

Биткойн автоматите са друго важно постижение в издигането на крипто във финансовия мейнстрийм. Тази индустрия бавно придоби аксесоарите, които определят нашата съвременна финансова система.

Разпространението на битоматите предлага несравнимо удобство за покупките на Биткойн с пари в брой.

Независимо от неговата волатилност, някои инфраструктурни промени в Биткойн пейзажа продължават. Борсите вече са по-безопасни и по-достъпни. Закупуването на криптовалути е по-лесно, с повече алтернативи. Биткойн автоматите работят малко по-различно от обикновените банкомати. Вместо да теглите пари в брой, депозирате пари в брой. С тях купуват BTC, който след това автоматично се насочва към вашия крипто портфейл чрез QR код или парола.

Рязкък ръст на броя на битоматите през първото тримесечие на 2022 г.

Сайтът за проследяване на битомати Coin ATM Radar показва, че почти 3,000 битомати са инсталирани в световен мащаб през първото тримесечие на 2022 г. Тази цифра отвежда общия брой до приблизително 36,700 машини към края на март. Тази цифра е нараснала от около 33,900 в началото на годината, като се съпоставя с растежа през годината до момента, след като са добавени над 20,000 битомата от 2020 г. насам.

Историческият възход на Биткойн в края на 2020 г. имаше значителен ефект върху доходността на този актив. Повече хора започнаха да проучват начини да го притежават и да извършват сделки с него свободно. Операторите на битомати инвестираха повече в тези машини и тенденцията изглежда продължава и през 2022 г.

Удобство подхранва популярността

Битоматите са популярни предимно заради тяхното удобство. Човек трябва само да настрои своя крипто портфейл, да депозира пари в брой на банкомата и да получи Биткойн в портфейла си. Той съкращава процесите, които ще са необходими за закупуване на монети чрез борса или обмен.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Макроикономическата нестабилност тласка златото нагоре

Освен риска да бъдат физически ограбени, Биткойн автоматите имат безупречна безопасност. Тези причини обясняват нарастващата популярност на машините.

Основните оператори на битомати включват Bitcoin Depot, Coin Cloud и Coinflip. Има по-малки регионални компании, но те използват същия модел на работа.

Съединените Щати притежава по-голямата част от новите Биткойн автомати, което представлява три четвърти от световните банкомати. Канада е друг важен регион, докато Испания е водеща сред европейските страни. 


Регулаторни опасения относно автоматите за криптовалути

Обикновено, когато вземете десетки хиляди долари в банка, трябва да обясните източника им. Невъзможността да се обясни източникът ще доведе до маркиране или блокиране на сметката в зависимост от тежестта на неразкриването.

Е, Биткойн автоматите нямат инфраструктурата за отчитане, с която банките се гордеят. Удобството и лекотата на депозитите са полезни за злонамерени личности, обяснявайки защо те също са били мишена за престъпници. Най-очевидният проблем тук е прането на пари. Малко  са нещата, които да попречат на някой да депозира незаконни пари, за да ги обърне в BTC. След като парите са в криптовалута, става сложно да се проследява тяхното движение.

Някои оператори на банкомати започнаха да предприемат мерки за борба с подобни случаи. Те включват максимални прагове за депозит, които предотвратяват масивни парични депозити. Дори тогава вложителите нямат начини да предотвратят множество депозити, разпределени в различни банкомати.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Може ли Cardano (ADA) да се върне на $3 това лято?

Правоприлагащите органи предприемат регулаторни стъпки за наблюдение на дейността на Биткойн автоматите. Ню Йорк изисква от операторите на такива машини да получат лиценз, което вероятно включва изискване да работят законно и да защитават интересите на потребителите.

За съжаление, в повечето страни не съществува унифицирана законодателна рамка за криптовалутите.

Балансиран подход към техния възход

Да бъдеш нюансиран е жизненоважно в политическите дискусии. Биткойн автоматите въвеждат несравнимо удобство при закупуването на криптовалута. Въпреки това, някои злонамерени личности могат да се възползват от тази лекота за своите незаконни цели.

Следователно предложените регламенти трябва да балансират тази дихотомия. Разумните и целенасочени разпоредби са подходящи за осигуряване на пътя напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене