НАЧАЛО Други

75 крипто борси са затворили през 2020 година

09.10.2020 10:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
75 крипто борси са затворили през 2020 година

Поне 75 крипто борси са затворили поради хакове, измами или просто са изчезнали по неизвестни причини тази година.

Според Crypto Wisser Exchange Graveyard пет от борсите бяха жертви на измами, а четири, включително Altsbit и Nerae, бяха маркирани като хакнати.

Общо 31 бяха затворени доброволно, докато 34 бяха означени като безследно изчезнали. Холандската борса NLexch и чилийският Chilebit бяха единствените, за които беше отбелязано, че са били затворени от съответните им правителства през 2020 г.

Има някои макро тенденции, които помагат да се обясни защо толкова много по-малки борси се провалят. Растежът на DeFi и възходът на децентрализираните борси през 2020 г. се отрази катастрофално на много по-малки операции.

Регулаторният натиск също се е увеличил от ранните дни на индустрията и много борси просто не са успели да отговорят на изискванията. Хакове и измами също са посочени като нарастващи проблеми за обмените.

Последните две високопрофилни борси, които имат облак над своите фючърси, са BitMEX и KuCoin.

След подаването на наказателни обвинения срещу ръководители на BitMEX миналата седмица за нарушения на банковото регулиране, фирмата за криптосигурност Chainalysis определи борсата като “високорискова“.

Охранителната компания отправя предупреждение към редица свои високопоставени клиенти, включително държавни агенции, банки и борси, като ги информира, че всяка борса с отправени към нея обвинения трябва да се счита за високорискова.

Някои търговци също изглеждат предпазливи по отношение на бъдещата жизнеспособност на BitMEX, като BTC на стойност над 500 милиона долара са изтеглени от борсата между 30-ти септември и 3-ти октомври според Coin Metrics.

Базираната в Сингапур борса KuCoin претърпя хак в размер на 200 милиона долара в края на септември, но се опита да успокои потребителите, като издаде редица актуализации на защитата, които задълбават в инцидента, за да осигурят прозрачност. Последното съобщение беше актуализирано на 6-ти октомври, тъй като компанията продължава с одити на различните засегнати активи.

Крипто борсите не са единствените субекти, които изчезват. Според сайта deadcoins.com има почти 2000 алткойни и токени, които вече не съществуват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.