НАЧАЛО Алткойни

73% от предлагането на XRP се държи от 10 адреса

септември 13, 2022 20:45 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
73% от предлагането на XRP се държи от 10 адреса

Въпросът за крипто китове през годините предизвикваше дебати в сектора относно силата на големите притежатели да влияят върху цената на различните токени. Сериозното присъствие на китове се наблюдава и в XRP – фактор, който намери място в правните среди.

По-конкретно, към 12 септември десетте най-големи притежатели на XRP контролират почти три четвърти, около 73% от всички токени в обръщение, докато на 20-те най-големи притежатели се падат 75.3% от монетите, сочат данни на CoinCarp.

Струва си да се отбележи, че XRP е замислена като дефлационна монета с ограничено предлагане. Все пак изглежда, че по-голямата част от токените се държат от инвеститори на дребно на борсата за криптовалути Binance.

Binance контролира 38.5% от предлагането на XRP, като останалата част от сумата е разпределена в други платформи. Забележително е, че XRP се поддържа от BNB Smart Chain (BSC), познат преди като Binance Smart Chain. Мрежата също така поддържа смарт договори и децентрализирани приложения (dApps).

Освен това най-богатият XRP адрес в Binance притежава 99.9 XRP токена, което се равнява на около $35 милиона по данни на CoinMarketCap. Поради анонимността на криптовалутите е почти невъзможно да се определи действителният притежател на най-богатия XRP адрес.

В същото време броят на притежателите на XRP рязко нарасна през последните години и възлиза на 228,577. Цифрата е нараснала въпреки делото срещу компанията майка на XRP – Ripple, заведено от Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

Интересно е, че предишен доклад разкри, че повечето от собствениците на XRP са частично концентрирани в рамките на компанията. В този ред на мисли се съобщава, че Крис Ларсен, съосновател на Ripple и предишен главен изпълнителен директор до ноември 2016 г., е притежавал над 5.1 милиарда XRP. Другаде се смята, че Брад Гарлингхаус, настоящият главен изпълнителен директор на Ripple, също притежава значителен дял от актива.

Забележително е, че перспективите пред XRP до голяма степен зависеха от съдебното дело, което продължава да се проточва почти две години по-късно. Въпреки това има оптимизъм, че скоро ще бъде постигнато споразумение.

По време на изслушването адвокатът на Ripple, Джон Дийтън, също така разкри, че над 70,000 притежатели на XRP са се присъединили към делото срещу SEC. В делото SEC обвинява Ripple и нейните ръководители, че са набрали над $1.3 милиарда чрез нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

 

За сметка на това концентрацията на XRP китове остава значителна въпреки продължаващия мечи пазар. В повечето случаи китовете обикновено разширяват притежанията си в такива условия с цел да се възползват, след като цената се повиши.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : АЛЕКС ТУК КАЗА че ИМАШ ПРЕДВИД НЯКОЯ СТАТИЯ ДА СЕ СЛОЖИ / ВИЖ EXCERPT и META DESCRIPTION 


Като цяло концентрацията на повечето XRP монети в няколко адреса не е защитена от критиките на големите притежатели на актива. По-специално, съществуват опасения, че такива притежатели биха могли да изхвърлят монетите си, принуждавайки инвеститорите на дребно към панически продажби. По подобен начин китовете могат да се уговорят и да разпродадът натрупваните активи на свободния пазар, за да намалят цените.

В същото време XRP вече се нарежда сред най-печелившите криптовалути през последните дни. Към момента на публикуване токенът се търгува на цена от $0.35 с печалба от почти 10% за седем дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна

Според Santiment има значителни потоци средства, които се насочват към няколко алткойна с ниска капитализация.

януари 26, 2023 16:00 2 мин. четене