НАЧАЛО Други

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) са паднали със 70% през последните четири месеца. Компанията е претърпяла както удари в репутацията, така и спад в приходите през третото тримесечие, което може да е причината за спада в оценката.

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко над $70. Спадът е огромен удар за приложението за търговия, което претърпя тежка година.Близкото бъдеще изглежда трудно за компанията, която работи за възстановяване на репутацията си. Само през последния месец Robinhood беше обект на преобладаващ негативен сантимент за ценовото движение на акциите, претърпя пробив в сигурността и видя спад в приходите от крипто търговия, както е разкрито във финансов отчет.


Що се отнася до това защо може да има толкова голям спад в оценката, една частична причина може да бъде избледняването на меме токените. През второто тримесечие на 2021 г. приходите на Robinhood бяха увеличени от манията покрай Dogecoin (DOGE). Тези сделки представляват повече от 60% от $233-рв милиона, генерирани от крипто през това тримесечие.


По-значима причина, поради която акциите на Robinhood може да са паднали, е значителното намаляване на приходите от криптовалута през третото тримесечие на 2021 г. Фирмата регистрира само $51 милиона приходи от криптовалути, в сравнение с $233 милиона през второто тримесечие.


Компанията стартира своето дългоочаквано IPO в края на юли 2021 г. и предприе стъпки за борба с потенциалните нарушения. Тя дори нае бивш ръководител на съответствие с регулациите на Grayscale, за да помогне.


Каква ще бъде новата година за Robinhood?


Перспективата за Robinhood за в бъдеще също не е особено светла. Компанията може да се обърне и да намери нова сила с нови продукти, но има някои препятствия на хоризонта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао


SEC служи като една от тези пречки, тъй като сега преразглежда забраната на плащане за потока на поръчки/книгата с поръчки (payment for order flow - PFOF). Властите глобиха Robinhood с $65 милиона през декември 2020 г. за начисляване на "скрити" такси, които попадат под модела PFOF. Robinhood получава по-голямата част от приходите си от този механизъм, тъй като има бизнес модел с нулеви комисионни.


Robinhood ще се надява, че новите функции ще помогнат за привличането на потребители и ще увеличат приходите. Компанията стартира повтаряща се функция за крипто инвестиции през септември 2021 г. и работи по други функции, които ще бъдат пуснати по-късно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света