НАЧАЛО Алткойни

67% от притежателите на Cardano (ADA) са на загуба

април 9, 2022 1:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
67% от притежателите на Cardano (ADA) са на загуба

Тъй като цената на Cardano (ADA) се насочи обратно към психологическото ниво от един долар, все повече инвеститори се оказват с нереализирани загуби.

ADA на Cardano направи изестни загуби тази седмица.

Цената падна с около 11% в понеделник, което доведе до това повечето притежатели на токена да са със загуби. По-важното е, че ADA сега е с около 64% под най-високото си ниво от $3.09 и може да падне под един долар в следващите няколко дни, ако низходящата тенденция продължи.

Според индикатораin/out of the money“ на IntoTheBlock, повече от две трети, или 67% от притежателите на ADA, са „под вода“. Една четвърт от инвеститорите в Cardano са на зелено, а 9% от тях са на нула.

Индикаторът идентифицира средната цена, на която са закупени токените и я сравнява с текущата цена, която е $1.04 към момента на писане.

Доставчикът на анализи съобщи, че 3.41 милиона ADA адреса са на червено в сравнение със само 1.25 милиона на зелено.

Свързан показател е времето, през което токенът е бил държан. По-голямата част, или 76% от притежателите на ADA, са го държали между един и 12 месеца. Само 11% от инвеститорите в Cardano са държали токена повече от година и това са тези, които все още са на печалба.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Terra купуват $200 милиона в AVAX токени

От техническа гледна точка ADA е в меча тенденция и може доста бързо да преразгледа дъното си за 2022 г. от около $0.80, което достигна в средата на март. Това би поставило още повече инвеститори на червено, освен ако не продадат на загуба.

Спадът може да е обвързан с това, че мрежата не отговаря на високите очаквания, определени около пускането на смарт договорите. По отношение на броя на децентрализираните приложения (dApps), Cardano все още не бележи значителни успехи, като DeFi Llama съобщава, че има само десет DeFi протокола, работещи в мрежата с комбинирана обща стойност, заключена от около $233 милиона.

Съоснователят на Cardano Чарлз Хоскинсън вярва, че много децентрализирани апликации чакат хард форка ‘Vasil‘ през юни. Фазата ‘Basho’ на пътната карта за надграждане на Cardano ще се съсредоточи върху мащабируемостта и смарт договорите с нова технология, наречена ‘Hydra’, за да се увеличи още повече ефикасността на мрежата.

По отношение на други основни показатели Cardano изглежда сравнително силен. Търсенето на мрежата нарасна до рекорден капацитет по-рано тази година, когато беше пусната много рекламираната децентрализирана борса SundaeSwap.

Santiment съобщи, че Cardano е най-развитият крипто проект в GitHub през 2021 г., а тази седмица бе разкрита интеграция на NFT, осигурявайки още едно инвестиционно средство в мрежата.

Въпреки това, освен ако не настъпи значителен обрат в търговските настроения, разпродажбата на ADA може да започне да се ускорява, поставяйки повече притежатели по-дълбоко под водата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене

Децентрализацията на Етериум е застрашена, твърди проучване

Според този доклад децентрализацията на Етериум и Solana може да е застрашена, се твърди в доклад на Messari.

август 19, 2022 9:23 1 мин. четене