НАЧАЛО Финтех

51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

юни 23, 2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

Докладите на Mastercard показват, че над 51% от потребителите в Латинска Америка са извършвали транзакции с криптовалута. Манията по криптовалутите, която бавно започна да се разраства в периода на пандемията, се разпространи мощно в Латинска Америка.

Докладите на Mastercard показват сериозността на интереса към криптовалути сред латиноамериканците. Платежният гигант е провел проучване сред повече от 35,000 души в световен мащаб в периода март-април. Проучването, наречено Индекс на плащанията 2022, разкрива, че 51% от потребителите вече са извършили трансакция с криптовалута. Една трета от тях също така заявяват, че са използвали стабилни монети, за да извършват плащания за ежедневни покупки.

Проучването на Mastercard разкрива нарастващия интерес към криптовалутите

Новото проучване се върти основно около възникващите нови плащания и поведението на потребителите около тях. Проучването показва и любопитството на потребителите да научат повече за технологиите и дейността около блокчейн, NFT, криптовалутите и DeFi.

Уолтър Пимента, изпълнителен вицепрезидент на компанията, заяви:

Все повече латиноамериканци проявяват интерес към криптовалутите и искат решения, които улесняват достъпа до криптосферата. В Mastercard разработваме тези решения, за да разширим дигиталното приобщаване и да укрепим съюзите, които гарантират оперативност и поддръжка.

Успехът на дигиталните активи като инвестиция е нещо, в което 54% от латиноамериканските потребители се чувстват уверени. Две трети от латиноамериканците също така предпочитат да делят поравно разплащанията си между крипто и традиционните методи в ежедневните си операции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Защо Илон Мъск подкрепя Dogecoin (DOGE)?

Проучването също така показва, че потребителите в региона са по-уверени в инвестирането и извършването на плащания в крипто, ако има организация, която може да подкрепи процеса. 82% заявяват, че биха предпочели настоящата им финансова институция да им предлага незабавно достъпни услуги, свързани с криптовалута.

Бъдещето на плащанията вече е тук. Все повече латиноамериканци се обръщат към технологиите, за да извършват финансовите си транзакции, и се очаква тази тенденция да продължи да се засилва, като преобладаващата част от 95% планират да използват дигитален метод на плащане през следващата година, а 29% признават, че са използвали по-малко пари в брой през изминалата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене