НАЧАЛО Финтех

51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

ЮНИ. 23, 2022 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

Докладите на Mastercard показват, че над 51% от потребителите в Латинска Америка са извършвали транзакции с криптовалута. Манията по криптовалутите, която бавно започна да се разраства в периода на пандемията, се разпространи мощно в Латинска Америка.

Докладите на Mastercard показват сериозността на интереса към криптовалути сред латиноамериканците. Платежният гигант е провел проучване сред повече от 35,000 души в световен мащаб в периода март-април. Проучването, наречено Индекс на плащанията 2022, разкрива, че 51% от потребителите вече са извършили трансакция с криптовалута. Една трета от тях също така заявяват, че са използвали стабилни монети, за да извършват плащания за ежедневни покупки.


Проучването на Mastercard разкрива нарастващия интерес към криптовалутите


Новото проучване се върти основно около възникващите нови плащания и поведението на потребителите около тях. Проучването показва и любопитството на потребителите да научат повече за технологиите и дейността около блокчейн, NFT, криптовалутите и DeFi.


Уолтър Пимента, изпълнителен вицепрезидент на компанията, заяви:


Все повече латиноамериканци проявяват интерес към криптовалутите и искат решения, които улесняват достъпа до криптосферата. В Mastercard разработваме тези решения, за да разширим дигиталното приобщаване и да укрепим съюзите, които гарантират оперативност и поддръжка.


Успехът на дигиталните активи като инвестиция е нещо, в което 54% от латиноамериканските потребители се чувстват уверени. Две трети от латиноамериканците също така предпочитат да делят поравно разплащанията си между крипто и традиционните методи в ежедневните си операции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Защо Илон Мъск подкрепя Dogecoin (DOGE)?


Проучването също така показва, че потребителите в региона са по-уверени в инвестирането и извършването на плащания в крипто, ако има организация, която може да подкрепи процеса. 82% заявяват, че биха предпочели настоящата им финансова институция да им предлага незабавно достъпни услуги, свързани с криптовалута.


Бъдещето на плащанията вече е тук. Все повече латиноамериканци се обръщат към технологиите, за да извършват финансовите си транзакции, и се очаква тази тенденция да продължи да се засилва, като преобладаващата част от 95% планират да използват дигитален метод на плащане през следващата година, а 29% признават, че са използвали по-малко пари в брой през изминалата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Revolut ще предлага услуга 'Купи сега, плати после' за Европа

Revolut Pay Later е първият продукт за по-късно плащане в Ирландия, който използва одобрен кредитен лимит, разработен с цел да се съсредоточи върху достъпността, като предоставя на клиента възможност ...
ЮНИ. 26, 2022 13:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solana пуска крипто смартфон

Android смартфон на Solana LabsНа премиерно събитие в Ню Йорк на 23 юни Solana Labs дебютира със смартфона "Saga", който ще служи едновременно като мобилна свързваща точка към света на децентрализиран...
ЮНИ. 24, 2022 18:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия разработва блокчейн система, която да замени SWIFT

Руската Rostec Group е правителствена организация, която включва редица технологични компании. Те обявиха, че са разработили блокчейн платформа за стартиране на дигитална система за международни плаща...
ЮНИ. 20, 2022 12:39 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Издателят на USDC пуска обезпечена с еврото стабилна монета

В нова публикация в блога на компанията Circle обяви, че Euro Coin (EUROC) ще бъде пуснат на 30 юни на водещата платформа за смарт договори Етериум (ETH).Circle казва, че стабилната монета EUROC ще бъ...
ЮНИ. 17, 2022 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света