НАЧАЛО Други

5 неща, които да избягвате по време на рецесия

октомври 17, 2023 11:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 неща, които да избягвате по време на рецесия

В условията на вяла или рецесивна икономика разумното управление на финансите е от решаващо значение за запазване на икономическото ви благосъстояние.

През такива периоди към някои финансови рискове трябва да се подхожда внимателно, за да се защити финансовата ви стабилност.

  1. Ипотеки с регулируема лихва (ARM): Въпреки че ARM могат да бъдат изгодни, когато лихвените проценти са ниски, те могат да се превърнат в тежест по време на рецесия. Лихвените проценти обикновено се повишават с подобряването на икономическите условия, което може да доведе до по-високи месечни плащания. Ако загубите работата си, това може да затрудни способността ви да плащате вноските и да се отрази неблагоприятно на кредитния ви рейтинг.
  2. Придобиване на нов дълг: В по-благоприятни времена вземането на заеми е приемливо, ако доходите ви покриват спокойно погасителните вноски и спестяванията. В условията на криза обаче рискът от загуба на работа или намаляване на доходите се увеличава. Ако това се случи, по-нископлатената работа може да не е достатъчна за покриване на съществуващите дългове. В условията на рецесия подхождайте предпазливо към новите дългове, като предпочитате да плащате в брой или да отлагате значими покупки.
  3. Сигурност на работата: Дори в големите корпорации икономическите предизвикателства водят до мерки за намаляване на разходите, което често води до съкращения. Неотдавнашни примери от технологичната индустрия подчертават уязвимостта на заетостта по време на икономически спад. През 2022 г. големи технологични компании като Meta Platforms Inc. и Amazon.com Inc. обявиха значителни съкращения в отговор на предстоящия рецесионен натиск.
  4. Ставане на поръчител на заем: Подписването на заем, дори в стабилни икономически времена, крие присъщи рискове. Ако основният кредитополучател не изпълни задълженията си, съподписващият е отговорен за изплащането. В условията на рецесия и двете страни са изправени пред повишена несигурност на работното място или намалени доходи от бизнеса, което засилва риска. Ако трябва да подпишете, поддържайте спестовен резерв или обмислете алтернативи, като например помощ за първоначална вноска.
  5. Инвестиционна предпазливост: Собствениците на предприятия трябва да проявяват предпазливост по отношение на инвестициите по време на рецесия. Въпреки че растежът е от съществено значение, забавянето не е време за високорискови начинания. Вместо това изчакайте признаците на устойчиво икономическо възстановяване, преди да поемете значителни финансови ангажименти. Вземането на заеми за разширяване или увеличаване на запасите може да изглежда примамливо поради ниските лихвени проценти, но по-дълбоката рецесия може да попречи на навременното изплащане на лихвите.

По същество предпазливостта е от първостепенно значение при икономически спад. Избягването на съподписване на ангажименти, предпазването от ARM и внимателното обмисляне на нов дълг са ключови стратегии. Освен това запазването на сигурността на работното място и предпазливият подход към инвестициите могат да ви помогнат да се справите с предизвикателствата на рецесията и да си осигурите финансова стабилност.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.