НАЧАЛО Алткойни Биткойн

5 начина за пасивно инвестиране в Биткойн

МАР. 8, 2021 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 5 начина за пасивно инвестиране в Биткойн

Крипто пространство превзе инвестиционния свят. Цената на Биткойн и други дигитални валути през последните 12 месеца са в абсолютен бичи пазар.

 

Биткойн е нараснал с 435% от февруари 2020 г. и е солиден създател на богатство за дългосрочни инвеститори.


Инвеститорите, които искат да получат експозиция в крипто пространството, могат да разгледат по-долу начините за инвестиране в Биткойн, без да купуват директно самия актив.


Grayscale Bitcoin Trust


The Grayscale Bitcoin Trust е първият публичен Биткойн инвестиционен инструмент, който също е придобил статут на компания, отчитаща се на SEC. Този тръст пасивно инвестира в Биткойн, което предпазва инвеститорите от предизвикателствата за директно закупуване и съхранение на Биткойн.


С управлявани активи от 32,8 милиарда щатски долара, Grayscale начислява годишна такса от 2%.


Bitcoin ETF


По-рано този месец в Северна Америка стартира първият Биткойн борсов фонд (ETF). Prupose Биткойн ETF (TSX: BTCC.B) получи зелена светлина от канадските регулатори за стартиране на фонда, който позволява на инвеститорите да получат експозиция към най-голямата цифрова валута в света.


Purpose Investments, мениджър на фондове с 10 милиарда долара в AUM стартира ETF. Според неговия проспект Bitcoin ETF е най-простият и ефективен начин за инвеститорите да получат достъп до най-популярната цифрова валута в света.


Purpose Bitcoin ETF има такса за управление от 1% годишно и той ще инвестира директно във физически уредени Биткойни. Това елиминира риска, свързан с дигиталния портфейл.


Майнинг компании


Друг начин да се изложите на Биткойн и други криптовалути е чрез инвестиране в минни компании като Bit Digital, Riot Blockchain и Marathon Patent Group. Тези публично регистрирани акции добиват цифрови валути и се възползват от покачващите се цени на крипто.


Цените на акциите на компаниите за крипто добив са тясно свързани с тези на Биткойн и други основни криптовалути.


Инвестиране в компании, които притежават Биткойн


Друг начин за пасивно инвестиране в криптопространството е чрез държане на акции на компании, закупили биткойн. Напоследък компании като Tesla, Square и MicroStrategy държат в своя баланс биткойни на стойност милиони долари.


Крипто дигитална банка като Nexo


Nexo е основана през 2017 г. и се смята за огромен играч в крипто обезпечени заеми. Неговата платформа е един от първите по рода си проекти с кредитни линии за големи притежатели на крипто.


Nexo има над един милион клиенти и управлява активи на обща стойност 4 милиарда щатски долара. Той има два основни продукта, които са кредитни линии и печелят приходи от лихви. Кредитните линии са обезпечени срещу крипто обезпечение, което е предоставено от кредитополучателя и това елиминира необходимостта от проверки на кредит.


Според Nexo "Кредитната линия се контролира чрез внедряване на блокчейн интелигентни договори, които се изпълняват мигновено и за разлика от традиционните заеми са силно гъвкави." Лихвените проценти по кредитни линии могат да бъдат между 5,9% и 11,9%.


На продукта за доходи на Nexo клиентите могат да депозират фиат или крипто активи и да печелят лихва между 8% и 12%. Потребителите на платформата могат да спечелят по-големи награди чрез програмата за лоялност, като запазят минимална част от портфолиото си в NEXO токени. Самият токен е видял възвръщаемост на инвестициите от 700% през последните три месеца.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Крипто Маниак МАР. 8, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света