НАЧАЛО Други

5 инвестиции, които може да ви носят пари докато спите

октомври 29, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 инвестиции, които може да ви носят пари докато спите

Уорън Бъфет, опитен инвеститор и милиардер с почти седем десетилетия опит, често дава ценни финансови съвети, подчертавайки значението на генерирането на доходи дори по време на сън.

Неотдавна той каза прословутата фраза: “Ако не намерите начин да печелите пари, докато спите, ще работите, докато умрете.”

Тази мъдрост звучи актуално, подчертавайки необходимостта от пасивни доходи или значителни спестявания, за да се осигури комфортно пенсиониране.

Проучване на Gallup, проведено тази година, разкри, че 71% от възрастните, които не са пенсионери, споделят опасения относно финансирането на пенсионирането си, което е отразено в проучването на GOBankingRates, където приблизително половината от респондентите изразяват подобни притеснения.

За да се постигне тази финансова сигурност, експертите препоръчват да се съсредоточите върху “вечни активи” – инвестиции, които носят пасивен доход и се оценяват с течение на времето.

  • Високодоходните спестовни сметки са надежден вариант. Макс Лейн, главен изпълнителен директор на Flourish, подчерта, че инвеститорите могат значително да увеличат възвръщаемостта си, като изберат високодоходни сметки, които потенциално носят доходност над 4.5%, за разлика от традиционните спестовни сметки със средна годишна доходност (APY) от около 0.42%. Тази разлика може да доведе до значителни печалби за домакинствата.
  • Недвижимите имоти са стабилна част от инвестициите. Д-р Дейвид Фелпс, главен изпълнителен директор на Freedom Founders и авторитет в областта на недвижимите имоти, твърди, че недвижимите имоти, като материален актив, имат уникални предимства поради своята “неефективна пазарна” природа. Това позволява на индивидуалните инвеститори да използват възможности, които не са достъпни за по-големите фондове. Освен това недвижимите имоти предлагат данъчни облекчения, амортизационни предимства, постоянен паричен поток и потенциал за използване на ливъридж на базата на обезпечение.
  • За тези, които са възпрепятствани от високата бариера за навлизане в пазара на недвижими имоти, дивидентните акции се очертават като привлекателна алтернатива. Тейлър Ковар, CFP и главен изпълнителен директор на The Money Couple, препоръчва да се инвестира в компании като Procter & Gamble и Johnson & Johnson, известни с дългогодишната си история на изплащане на дивиденти. Тези акции предлагат надежден източник на пасивен доход, като през последните три десетилетия средната им възвръщаемост възлиза на 10-12 % годишно.
  • Широкообхватните пазарни фондове, или индексните фондове, отразяват представянето на основни индекси като S&P 500. Уорън Бъфет се застъпва за тези евтини индексни фондове като практичен подход за натрупване на пенсионни спестявания. Рубина Хосейн, сътрудник в Annuity, подчерта предимствата на диверсификацията, рентабилността и данъчната ефективност, свързани с индексните фондове.
  • И накрая, с наближаването на пенсионирането, анюитетите предлагат средство за създаване на “вечен актив”. Анюитетите осигуряват редовен поток от плащания за определен период от време чрез първоначална еднократна сума или периодични вноски.Еван Поташ, съветник по управление на богатството в TIAA, подчерта стойността на анюитетите, които предлагат фиксирани или променливи плащания за борба с инфлацията и осигуряват финансова сигурност за цял живот, когато се съчетаят с обезщетенията за социално осигуряване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.