Home

49% от анкетираните в проучване на CoinGecko са все още бичи настроени

11.07.2024 14:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
49% от анкетираните в проучване на CoinGecko са все още бичи настроени

Проучване, проведено малко след халвинга на Биткойн разкрива, че само 49.3% от 2,558-те респонденти имат положителна перспектива за пазара.

В проучването, проведено от 25 юни до 8 юли, участваха 2,558 участници в крипто пазара. Резултатите показват, че 69% от участниците се определят като дългосрочни крипто инвеститори, 18% – като краткосрочни търговци, 7% – като разработчици, и 6% – като зрители.

От географска гледна точка 90% от участниците са базирани в Европа, Азия, Северна Америка и Африка, а останалите – в Океания или Южна Америка.

След първоначалния скок след халвинга, сега ентусиазмът е спаднал. По-конкретно, 26,1 % от респондентите са умерени оптимисти, а 23,2 % са силно оптимистични.

Обратно, 25% от участниците са неутрални, което показва несигурност и предпочитание към подход на изчакване. Тази неутралност се нарежда на второ място по разпространение на настроенията сред анкетираната група.

Освен това 25.2% от анкетираните са песимисти, като тази нагласа е почти равномерно разпределена между тези, които са донякъде песимисти (13.4%), и тези, които са много песимисти (11.8%).

Проучването категоризира участниците в четири отделни групи: инвеститори, разработчици, търговци и зрители. Сред тях инвеститорите са най-оптимистични, като 54.1% от тях са бичи настроени и само 20.7% – мечи.

Следват ги разработчиците, при които 47.6% изразяват оптимизъм, а 31.6% – песимизъм. Търговците обаче показват по-разделени перспективи, като 39% се чувстват оптимистично, а 33.5% – песимистично настроени.

Това разделение вероятно отразява фокуса на трейдърите върху краткосрочните ценови движения, което води до по-волатилни настроения. Обратно, инвеститорите и разработчиците, които се концентрират върху дългосрочния потенциал, демонстрират по-стабилни перспективи.

Зрителите са най-песимистичната група, като само 28.5% от тях се чувстват оптимистично, а 42.4% – песимистично настроени. Липсата на пряко участие на тази група в крипто пазара може да допринесе за негативната им перспектива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.