НАЧАЛО Биткойн

44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

май 16, 2022 11:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

Късно неделя вечерта президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле обяви в Twitter, че 32 централни банки и 12 финансови власти от 44 държави ще се срещнат в понеделник, 16-ти май, за да обсъдят финансовото включване, цифровата икономика, банкирането на небанкираните, въвеждането на Биткойн в Ел Салвадор и неговите ползи в страната.

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда, Централната банка на Република Гвинея, Централната банка на Мадагаскар, Банката на Република Хаити и Банката на Република Бурунди, Централната банка на Есватини и нейното министерство на финансите, Централната банка на Йордания, Централната банка на Гамбия, Националният комитет на банките и Сегуро на Хондурас, дирекция Генерал на финансите, Министерството на финансите и бюджета на Мадагаскар и Паричната администрация на Малдивите са сред тези, които ще присъстват.

Букеле добави, че Националната банка на Руанда, Nepal Rastra Bank, Sacco Society Regulatory Authority (SASRA), Кения, Държавната банка на Пакистан, Главното управление на финансовите образувания на Коста Рика, Надзорното управление на народната и солидарната икономика на Еквадор и Централната Банка на Ел Салвадор също ще присъстват.

В петък, 13-ти май, акаунтът в Twitter за Bitcoin Beach обяви, че “Централни банкери от Ангола, Армения, Бангладеш, Бурунди, Конго, Коста Рика, Египет, Гамбия, Гана, Индия, Намибия, Сенегал, Судан, Уганда, Замбия и 25 други развиващи се страни днес се качват на самолети, за да летят до Ел Салвадор.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Не след дълго след официалното съобщение на президента Букеле, Bitcoin Beach публикува в Twitter карта на света, в която изглежда има оцветени държави, които или вече са приели Биткойн, или присъстват на срещата в понеделник.

Отне 12 години на първата страна да приеме Биткойн, около 8 месеца за втората и ако президентът на Панама подпише скорошния им законопроект за BTC, тогава те ще бъдат третата само около месец след втората. 

Сега страни от цял ​​свят се срещат в Ел Салвадор, за да обсъдят финансовото включване и как приемането на Биткойн може да бъде от полза за техните страни.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене