НАЧАЛО Биткойн

4000 нови Биткойн банкомати в Аржентина

05.05.2018 14:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4000 нови Биткойн банкомати в Аржентина

Аржентина скоро ще разполага с 4000 нови крипто банкомати, инсталирани в цялата страна. Това е благодарение на разпоредбите, които са намаляли по отношение на банкоматите, позволени да бъдат пуснати в небанкови институции в Аржентина.

Централната банка на Аржентинската република (BCRA) позволи банкоматите да бъдат пуснати навсякъде, а не само в банки, както са били предишните регламенти.

Досега има само двама играчи на пазара за банкомати в Аржентина. Едната е местната Banelco, а другата – международната мрежа Link. Сега, независими и от трета страна банкомати, могат да бъдат интегрирани в съществуващата финансова система.

Централната банка очаква да отвори 30,000 нови банкомати в Аржентина, като се имат предвид гъвкавите правила, които се прилагат.

Новата свобода на банкоматите,да бъдат разположени навсякъде, доведе до планирането на Odyssey Group да инсталира 4000 банкомата с опция за крипто услуги, в цялата страна. Вече има 200 модела Octagon на Odyssey, разпространени в Аржентина, които бяха представени миналата година. Използва се само за обмен на Биткойн, Етериум и Litecoin, поради което не може да бъде използван за тегления, поради достъпа до контролирана банкова мрежа.

Одисей описва крипто банкомата като “просто един автомат, който пуска пари в брой, вместо закуски или сода.”

Общата стойност на машината е 8000 долара, с инсталационна такса между $ 1000 и $ 1500, като собственикът трябва да напълни машината с пари. Според оценките, Odyssey планират да избият първоначални разходи в рамките на пет или шест месеца.

Мобилното приложение ще позволи на клиентите да открият близките банкомати и да разбират дали те работят с пари в брой.

Аржентина се “качи на влака” на крипто банкоматите, като много други страни вече се адаптират към неговото използване. Според доклада на Statista понастоящем в света са инсталирани 2662 такива банкомати.

Южноафриканската страна, Зимбабве, има един Биткойн банкомат, който дава пари в брой благодарение на Golix,  първата и най-голяма борса за криптовалути в Зимбабве. Той пуска щатски долари поради стойността на местната валута.

Дори Австралия се надява да инсталира 500 машини с продажна и покупателна способност за Биткойн. Британски обмен за криптовалути е потвърден, че скоро ще отваря 5000 Биткойн автомата в Европа.

САЩ разполагат с най-много подобни банкомати в света, като броят на Биткойн машините се увеличава от 502 през януари 2016 г., до 2050 през януари 2018 г.

В други новини наскоро Македония също се сдоби с първия си Биткойн банкомат в Скопие. Уникалното на този битомат е, че понякога предлага 0% такси при извършване на транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ли е най-подходящият актив да запазите богатството си?

Разумното инвестиране често включва дългосрочна перспектива, която изисква търпение и дисциплина, за да се устои на колебанията на пазара.

29.03.2024 6:00 3 мин. четене

Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) в Съединените щати се виждат значителни притоци, които се възстановиха след слабите резултати от предходната седмица.

27.03.2024 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари за евентуален спад на акциите, свързани с криптовалути, задвижвани от неотдавнашния скок на цените на Биткойн.

27.03.2024 14:00 1 мин. четене

Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с базираната в Мавриций фирма Xyberdata, да придобие все още неучредено дружество със специална цел, наречено MindWave, за да получи достъп до 24,800 BTC.

27.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.