НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн: 4 възможни сценарии в дългосрочен план

НОЕ. 19, 2019 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн: 4 възможни сценарии в дългосрочен план

Биткойн работи константно през последните десет години и няма признаци това да се промени. Но как ще се представи в дългосрочен план, да речем след десет или двадесет години?

Ето няколко възможности за това как може да изглежда водещата криптовалута в нейното далечно бъдеще.

Много голям или никакъв обем


Хората спекулират къде ще бъде Биткойн след десет, двадесет или дори сто години от момента на създаването му. Техните прогнози варират от това да стане следващата междугалактическа отчетна единица, до това да се срине до нула.

Преди да изчезне, Сатоши Накамото коментира накъде според него се е насочил Биткойн в дългосрочен план.

След няколко десетилетия, когато възнаграждението стане твърде малко, таксата за транзакцията ще се превърне в основната компенсация за нодовете (възлите). Сигурен съм, че след 20 години ще има или голям обем транзакции, или няма да има никакъв.

1. Биткойн става световна резервна валута


Тъй като криптовалутите продължават да растат и да привличат потребители, ще настъпи момент, в който правителствата ще започнат да конвертират част от своето богатство в Биткойн и други криптовалути. Транзакциите с BTC нямат граници и не подлежат на държавни разпоредби, те просто следват Биткойн протокола.

Правителствата могат да започнат бизнес с други нации в BTC. Държавите, които са обект на несправедливи санкции, биха могли да използват криптовалути, за да продължат да съществуват.

Свръхинфлацията е повлияла негативно на много страни в историята. Дори днес, държави като Венецуела и Зимбабве имат национални валути, чиято инфлация се е повишила няколко хиляди пъти през последното десетилетие. Използвайки Биткойн, те биха могли да обвържат своите икономики с глобалната икономика, подсигурявайки валутите си срещу инфлация.

2. Превръща се в стандартна стока - цената се стабилизира


Биткойн се разглежда като стока все повече и повече в наши дни, тъй като финансовата страна на криптовалутите се превръща във фокуса на индустрията. С нарастването на пазарите на криптовалути, повече потенциални инвеститори ще бъдат привлечени към потенциалните печалби.

При този сценарий, Биткойн и другите дигитални валути стават стандартна част от средностатистическия финансов портфейл. Много инвеститори се диверсифицират в акции, взаимни фондове, недвижими имоти и други класове активи. Криптовалутите може да се превърнат в нещо подобно на скъпоценните метали.

3. Нов лидер в класацията на дигитални активи

 
Има няколко други криптовалути, които оспорват позицията на водещата криптовалута, като Етериум , Bitcoin Cash и Ripple. Биткойн трябва да е иновативен, за да оцелее, като се има предвид минималния технологичен напредък през изминалата година.

Lightning Network, предполагаемото решение на проблема със скалируемостта на Биткойн, не е особено приет сред обществото откакто беше лансиран. Повечето от основните показатели, показващи здравето на мрежата, намаляват от близо половин година, без реален прогрес към масовото приемане.

4. Биткойн се срива до нула


Възможен е сценарий, в който Биткойн се срива до нула. Повечето традиционни анализатори твърдят, че криптовалутите ще се провалят съвсем скоро и че пазарът е изграден изцяло върху спекулации. Всъщност, Биткойн е бил „обявен мъртъв“ 377 пъти.

Системите, изграждащи инфраструктурата на актива обаче, продължават да са стабилни и мрежата изобщо не показва признаци, че ще спира. Миньорите ще продължават да копаят, потребителите ще продължат да изпращат транзакции. Така че зануляването на Биткойн изглежда е най-малко вероятно от всички тези възможности. Първите 10 години на криптовалутите бяха изпълнени с множество събития и вълнения и със сигурност може да се предположи, че следващите десет години ще бъдат също толкова добри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

Докторът, който е директор на Националния Институт за алергии и инфекциозни заболявания и ключова част от екипа на Белия Дом за борба с коронавируса, каза, че броят дневни заразявания в САЩ може да ст...
ЮЛИ. 2, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на активи от Ню Йорк набра $190 милиона за Биткойн фонд

Биткойн фондът има 24 неназовани инвеститори и първоначално е регистриран в Комисията по ценни книжа и борси през 2018 г. Отначало успява да набере $31 милиона от трима инвеститори, а през 2019 г. е...
ЮЛИ. 2, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът нараства докато Биткойн не успя да пробие $ 9,300

Цената се отдръпна и не успя да пробие нивото, а междувременно DeFi пазара е в силен подем, като редица криптовалути отчетоха двуцифрени печалби в рамките на деня. Флагманската криптовалута не ус...
ЮЛИ. 2, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един кит премести стотици милиони в Биткойн

Приблизително $ 200 милиона в BTC бяха прехвърлени, след като над $ 900 милиона бяха преместени само преди няколко дни. В рамките на последните няколко дни, китовете преместиха общо 122,857 Битк...
ЮЛИ. 1, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света