НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн: 4 възможни сценарии в дългосрочен план

НОЕ. 19, 2019 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн: 4 възможни сценарии в дългосрочен план

Биткойн работи константно през последните десет години и няма признаци това да се промени. Но как ще се представи в дългосрочен план, да речем след десет или двадесет години?

Ето няколко възможности за това как може да изглежда водещата криптовалута в нейното далечно бъдеще.

Много голям или никакъв обем


Хората спекулират къде ще бъде Биткойн след десет, двадесет или дори сто години от момента на създаването му. Техните прогнози варират от това да стане следващата междугалактическа отчетна единица, до това да се срине до нула.

Преди да изчезне, Сатоши Накамото коментира накъде според него се е насочил Биткойн в дългосрочен план.

След няколко десетилетия, когато възнаграждението стане твърде малко, таксата за транзакцията ще се превърне в основната компенсация за нодовете (възлите). Сигурен съм, че след 20 години ще има или голям обем транзакции, или няма да има никакъв.

1. Биткойн става световна резервна валута


Тъй като криптовалутите продължават да растат и да привличат потребители, ще настъпи момент, в който правителствата ще започнат да конвертират част от своето богатство в Биткойн и други криптовалути. Транзакциите с BTC нямат граници и не подлежат на държавни разпоредби, те просто следват Биткойн протокола.

Правителствата могат да започнат бизнес с други нации в BTC. Държавите, които са обект на несправедливи санкции, биха могли да използват криптовалути, за да продължат да съществуват.

Свръхинфлацията е повлияла негативно на много страни в историята. Дори днес, държави като Венецуела и Зимбабве имат национални валути, чиято инфлация се е повишила няколко хиляди пъти през последното десетилетие. Използвайки Биткойн, те биха могли да обвържат своите икономики с глобалната икономика, подсигурявайки валутите си срещу инфлация.

2. Превръща се в стандартна стока - цената се стабилизира


Биткойн се разглежда като стока все повече и повече в наши дни, тъй като финансовата страна на криптовалутите се превръща във фокуса на индустрията. С нарастването на пазарите на криптовалути, повече потенциални инвеститори ще бъдат привлечени към потенциалните печалби.

При този сценарий, Биткойн и другите дигитални валути стават стандартна част от средностатистическия финансов портфейл. Много инвеститори се диверсифицират в акции, взаимни фондове, недвижими имоти и други класове активи. Криптовалутите може да се превърнат в нещо подобно на скъпоценните метали.

3. Нов лидер в класацията на дигитални активи

 
Има няколко други криптовалути, които оспорват позицията на водещата криптовалута, като Етериум , Bitcoin Cash и Ripple. Биткойн трябва да е иновативен, за да оцелее, като се има предвид минималния технологичен напредък през изминалата година.

Lightning Network, предполагаемото решение на проблема със скалируемостта на Биткойн, не е особено приет сред обществото откакто беше лансиран. Повечето от основните показатели, показващи здравето на мрежата, намаляват от близо половин година, без реален прогрес към масовото приемане.

4. Биткойн се срива до нула


Възможен е сценарий, в който Биткойн се срива до нула. Повечето традиционни анализатори твърдят, че криптовалутите ще се провалят съвсем скоро и че пазарът е изграден изцяло върху спекулации. Всъщност, Биткойн е бил „обявен мъртъв“ 377 пъти.

Системите, изграждащи инфраструктурата на актива обаче, продължават да са стабилни и мрежата изобщо не показва признаци, че ще спира. Миньорите ще продължават да копаят, потребителите ще продължат да изпращат транзакции. Така че зануляването на Биткойн изглежда е най-малко вероятно от всички тези възможности. Първите 10 години на криптовалутите бяха изпълнени с множество събития и вълнения и със сигурност може да се предположи, че следващите десет години ще бъдат също толкова добри.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво може да се случи с Биткойн през 2020 година?

Днес ще разгледаме ценовата прогноза за BTC на основателя на вече несъществуващия онлайн пазар за наркотици Silk Road. Рос Улбрихт наскоро прогнозира, че цената на флагманската криптовалута може ...
ДЕК. 11, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазете се от твърде екстравагантни прогнози за Биткойн, предупреждава Су Джу

Изпълнителният директор на “Three Arrow Capital”, хедж фонд, базиран в Сингапур, фокусиран върху развиващите се пазари, предупреждава търговците, фокусирани върху съотношението между запасите и потока...
ДЕК. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

LocalBitcoins поставя рекорд на обемите в Аржентина

Това стана след съобщението на президента Тръмп, че САЩ възнамеряват да определят тарифи за внос на аржентински метал.Новият максимум идва като кулминация на увеличаващите се обеми на BTC на местните ...
ДЕК. 11, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света