НАЧАЛО Други

Рецесията наближава, а криптовалутите могат да се окажат спасението

ОКТ. 15, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рецесията наближава, а криптовалутите могат да се окажат спасението

Както повечето хора вероятно вече са добре запознати, шансовете на САЩ и потенциално голяма част от Европа да изпаднат в рецесия са вече толкова високи, колкото и през юли 2007 г.

С шансовете за рецесия през следващите 12 месеца, които в момента са около 35%, хората разбираемо са притеснени. Въпреки това, възможността да се случи значителен спад на пазара е около 1 към 3, все още има много причини да бъдете оптимистични - особено ако сте инвеститор в криптовалута.


Множество смесени сигнали


Една от основните причини, според която анализаторите смятат, че може скоро да станем свидетели на рецесия, е тревожната прогноза на Международния валутен фонд за глобалния растеж. Тази година МВФ прогнозира, че глобалната икономика ще нарасне с едва 3,2%, което е най-лошата перспектива от 2009 г. насам.

По същия начин продължаващата търговска война между САЩ и Китай разтрои много икономисти, които вярват, че подобен конфликт само ще затрудни още повече растежа на световната икономика. За щастие, търговските преговори между двете суперсили наскоро се оказаха ползотворни, като Китай направи няколко концесии за САЩ, докато щатите спряха повишаването на тарифите върху китайския внос.

Отвъд това, нарастващото напрежение между Обединеното кралство и Европа, след многократните провалени опити за договаряне на сделка за Брекзит, кара много хора да се притесняват за състоянието на европейската и британската икономика, ако двете бъдат принудени да разделят пътищата си без сделка.

Съществуват обаче доказателства, че централните банки правят постепенни ходове, които правят рецесията много по-малко вероятна. От една страна, Федералния резерв на САЩ намали лихвите два пъти тази година, което трябва да действа за повишаване на публичните разходи, докато само миналия месец Европейската централна банка (ЕЦБ) стартира огромна програма за изкупуване на облигации, насочена към изразходване на 20 милиарда евро за покупка на активи всеки месец.

Тези, които търсят спокойствие, купуват крипто


Въпреки че много хора смятат традиционната икономика и пазарите за криптовалути за две отделни единици, истината е, че те често са по-тясно свързани, отколкото някои осъзнават.

Тъй като световната икономика и традиционните финансови пазари зависят от потенциална рецесия, някои анализатори смятат, че криптовалутната икономика може да изпита огромно благо, когато хората се отклонят от традиционните финансови инструменти.

Например, когато FTSE 100 претърпя срив от почти 10% между юли и август 2019 г., пазарите на криптовалути оживяха. През същия период,  цялата пазарна капитализация на криптовалутите нарасна с 20%, докато Биткойн се изкачи от едва $9 500 до над $12 000.

Тъй като пазарът на криптовалути често се движи в противоположна посока на традиционните пазари, има шанс да се окаже, че глобалната рецесия може да бъде нужния стимул, необходим за привличане на огромни инвестиции в криптовалутното пространство.

Като такива, при експерименталните възможности за инвестиции като Биткойн (BTC) може да се очаква впечатляващ растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Telegram оттеглиха жалбата си срещу разпореждането на федералния съд

Този ход изглежда подсказва, че компанията е напълно изоставила своите планове на TON. По-рано този месец изпълнителният директор на Telegram - Павел Дуров обяви, че „активното им участие“ в проекта е...
МАЙ. 27, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и SpaceX са ключови за бъдещето на човечеството

Според Пишевар, който е бил ранен инвеститор в такива гиганти като Uber и Airbnb, това са двете ключови иновации за бъдещето на човечеството.Отвеждането на хора на МарсВ едно от своите интервюта, амер...
МАЙ. 27, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Samsung обяви решение за сигурността при транзакции с криптовалути

Решението се състои от чип на Secure Element (SE) S3FV9RR и "подобрен" софтуер. Той е предназначен да осигури процеса на зареждане, изолирани хранилища и плащания на базата на мобилни устройства.Новия...
МАЙ. 27, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дългосрочните притежатели на криптовалути се представят по-добре от трейдърите

В поредица от публикации в Twitter, споделени на 24-ти май, CZ изтъкна иронията на инвеститорите, вярващи, че са попаднали в крипто пространството „твърде късно“ по отношение на пазара, включително и ...
МАЙ. 27, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света