НАЧАЛО Други

4 нови обвинения за основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд

февруари 27, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4 нови обвинения за основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд

В неотдавнашен обвинителен акт, който беше разсекретен на 23 февруари са повдигнати нови обвинения срещу основателя на фалиралата крипто борса FTX - Сам Банкман-Фрийд.

Новият обвинителен акт включва 12 обвинения – от които четири нови – разкрива нови подробности за незаконните политически дарения, които Банкман-Фрийд е направил, за да си осигури благоволение във Вашингтон.

Младият предприемач не се призна за виновен по всички обвинения по делото. В обвинителния акт се твърди, че той е откраднал милиарди от клиенти и инвеститори, за да подпомогне дейността на FTX и сестринската ѝ компания Alameda Research, както и, че е използвал откраднатите средства за спекулативни инвестиции и благотворителни дарения.

Според обвинителния акт Банкман-Фрийд е направил над 300 политически дарения на обща стойност десетки милиони долари, които са били незаконни, тъй като са били направени от името на сламен дарител или са били платени с корпоративни средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Експерт прогнозира безпрецедентен растеж за крипто пазарите – какво ще го предизвика?


В документа се твърди още, че Банкман-Фрийд се е опитал да прикрие някои от трансферите, като е дарил парите под имената на двама други ръководители на FTX- най-вероятно Нишад Сингх и Райън Саламе.

Схемата за сламени дарители е била изпълнена отчасти чрез приложението за криптирани съобщения Signal, а Банкман-Фрийд и неговите съучастници са положили съгласувани усилия да прикрият схемата, като са записвали изходящи банкови преводи от Alameda към банкови сметки на физически лица с цел вноските да се представят като “заеми” или “разходи” на Alameda.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене