НАЧАЛО Други

39-годишен индиец намери $3 милиона на релсите на влака

ноември 9, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
39-годишен индиец намери $3 милиона на релсите на влака

39-годишен събирач на отпадъци в Индия, направи неочаквано откритие на железопътните релси в южния град Бенгалуру. 

Според информацията Сейлман се е натъкнал на 23 снопа банкноти от щатски долари, увити в хартия, които били захвърлени настрани. 

Основният поминък на Сейлман е събирането на отпадъчни материали, по-специално пластмасови бутилки, за да си изкарва прехраната. Миналия петък той се натъкнал на американските банкноти, докато претърсвал района в близост до железопътната гара.

Сейлман занесъл пачките с пари в дома си и незабавно уведомил социалния активист Р. Калим Уллах за находката си. На свой ред Уллах се свързал с полицейския комисар Б. Даянанда, за да съобщи за откритието, и предал валутата на съответните органи.

В началото нямах представа, че вътре има истински банкноти. Тъй като беше опакована, предположих, че може да са някакви изхвърлени книги. Въпреки това, след като се прибрах вкъщи и го разопаковах, открих 23 пачки с щатски долари. За съжаление, имаше и силна химическа миризма, която ме накара да се почувствам зле“, сподели Сейлман пред Indian Express.

Полицаите били изумени, когато видели значителното количество банкноти в щатски долари. Освен това били изненадани, когато открили банкнота с бланка на Организацията на обединените нации (ООН), сгушена сред пачките.

Според информацията бележката на ООН гласи:

Икономическият и финансов комитет въвежда специален фонд, който беше гласуван от членовете на Съвета за сигурност за подпомагане на мироопазващите сили на ООН в Южен Судан. Поради скептичните банкови операции и присовяването на тези средства от неупълномощени лица като терористи и диктатори в тези региони ООН упълномощи финансовия комитет на ООН да постави видим лазерен печат върху банкнотите, който да действа като защита, за да може средствата да достигнат безопасно до местоназначението си.

Сумата съдържа стандартни банкноти за сигурност с лазерен печат TB 0.30-365H/UNSEC/07 AFC от $100 на стойност $3 милиона. Химикалът, необходим за премахване на последния печат, е Фино-Биоксин универсален код за разтвор (BDZ8Y56),

Не е известно дали писмото на ООН е истинско или е шега, тъй като в момента тече разследване по въпроса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.