НАЧАЛО Крипто Крими

$350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

юни 9, 2018 13:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

Служители от полицейските сили на Нов Южен Уелс в Австралия са иззели 350 000 долара в криптовалута от търговец на наркотици в darkweb-а. Отряд, съставен от полицаи от специални групи за действие "Strike Force Bergmark", операция "Odin" и отряда за киберпрестъпления на щастското криминално командване претърсиха дома на 33-годишен мъж от Воклюз, Франция.

Там те откриха „кокаин, компютри, мобилни телефони, диамантен пръстен, парична сума от 70 000 долара и криптовалута на стойност 350 000 долара“.

Длъжностните лица са следяли пакетите от извстно време и събраха достатъчно доказателства срещу арестуваното лице.

С помощта на австралийските гранични сили, Австралийската федерална полиция и други междущатски полицейски юрисдикции, няколко десетки подозрителни пакета бяха проследени и прихванати, пристигащи в Нов Южен Уелс, Виктория, Куинсланд, Южна Австралия и Западна Австралия от януари тази година.

Арестуваният е „обвинен във търговия с импортирани промишлени количества наркотици, доставка на промишлено количество забранени вещества, организирана престъпна група“.

Проучването на съвместната агенция включваше специални отряди, работещи заедно месеци наред. На обвиняемият е отказана гаранция.

Използването на крипто в престъпленията е основна грижа за онези, които са скептични към алтернативата на фиатните парите. Изпирането на пари, продажбата и доставката на контрабандни стоки е нещо, което се е повишило в най-ранните дни на Биткойн и продължава да расте в целия престъпен свят и в пространството на крипто.

През последните месеци бяха разкрити няколко високопрофилни престъпления, включващи използването на криптовалути. През април Карл Ферер, главен изпълнителен директор на интернет страницата за обяви, Backpage.com, се призна за виновен за конспирация и пране на пари.

Той използва криптовалути, за да прикрие милиони долари от правителството и да скрие подробностите за сделките му. Главният изпълнителен директор на Backpage призна също така, че компанията му е използвана за подпомагане на престъпниците, които подкрепят теорията, че крипто ще се използва все по-често при операции за разпространение на продажбата и използването на незаконни стоки и услуги.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене