НАЧАЛО Крипто Крими

$350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

юни 9, 2018 13:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

Служители от полицейските сили на Нов Южен Уелс в Австралия са иззели 350 000 долара в криптовалута от търговец на наркотици в darkweb-а. Отряд, съставен от полицаи от специални групи за действие "Strike Force Bergmark", операция "Odin" и отряда за киберпрестъпления на щастското криминално командване претърсиха дома на 33-годишен мъж от Воклюз, Франция.

Там те откриха „кокаин, компютри, мобилни телефони, диамантен пръстен, парична сума от 70 000 долара и криптовалута на стойност 350 000 долара“.

Длъжностните лица са следяли пакетите от извстно време и събраха достатъчно доказателства срещу арестуваното лице.

С помощта на австралийските гранични сили, Австралийската федерална полиция и други междущатски полицейски юрисдикции, няколко десетки подозрителни пакета бяха проследени и прихванати, пристигащи в Нов Южен Уелс, Виктория, Куинсланд, Южна Австралия и Западна Австралия от януари тази година.

Арестуваният е „обвинен във търговия с импортирани промишлени количества наркотици, доставка на промишлено количество забранени вещества, организирана престъпна група“.

Проучването на съвместната агенция включваше специални отряди, работещи заедно месеци наред. На обвиняемият е отказана гаранция.

Използването на крипто в престъпленията е основна грижа за онези, които са скептични към алтернативата на фиатните парите. Изпирането на пари, продажбата и доставката на контрабандни стоки е нещо, което се е повишило в най-ранните дни на Биткойн и продължава да расте в целия престъпен свят и в пространството на крипто.

През последните месеци бяха разкрити няколко високопрофилни престъпления, включващи използването на криптовалути. През април Карл Ферер, главен изпълнителен директор на интернет страницата за обяви, Backpage.com, се призна за виновен за конспирация и пране на пари.

Той използва криптовалути, за да прикрие милиони долари от правителството и да скрие подробностите за сделките му. Главният изпълнителен директор на Backpage призна също така, че компанията му е използвана за подпомагане на престъпниците, които подкрепят теорията, че крипто ще се използва все по-често при операции за разпространение на продажбата и използването на незаконни стоки и услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене