Home

$300 милиарда ще се влеят в пазара на криптовалути според съоснователя на Morgan Creek

19.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$300 милиарда ще се влеят в пазара на криптовалути според съоснователя на Morgan Creek

Регистрираните инвестиционни консултанти (RIA), избягват спот Биткойн ETF, според Самара Коен от BlackRock.

В данни от CNBC се уточнява, че 80% от инвестициите в BTC ETF се правят от индивидуални инвеститори.

Тя отбеляза, че хедж фондовете и брокерските фирми купуват акции oт Биткойн ETF-ите. Коен обаче подчерта, че има една група инвеститори, които все още не са ентусиазирани от този инвестиционен инструмент.

Предпазливи… Бих казала… Те си вършат работата… Инвестиционният консултант е доверено лице на своите клиенти. Това е актив, който е преживявал 90% волатилност на цената с течение на времето, а тяхната работа е да конструират портфейли и да направят надлежна проверка за анализ на риска. Те работят върху това в момента“, каза Коен.

Тя твърди, че инвестиционните консултанти тепърве са започнали да се занимават с Биткойн ETF в своите стратегии. “Настъпил е моментът за предоставяне на ключова информация, извършване на анализ на риска и установяване, как BTC може да функционира в портфолиото, например чрез установяване на подходящо съотношение според толерантността на инвеститора към риска и нуждите му от ликвидност. Това е част от работата на консултанта, така че мисля, че това е правилният метод и така е редно да изпълняват задълженията си“, заяви Коен.

Марк Юско, съосновател на Morgan Creek, предвижда, че през следващите няколко месеца финансовите съветници на бейби бумърите ще инвестират около 1% от запасите им в ценни книжа, базирани на криптовалути. Бумърите контролират $30 трилиона чрез финансовите съветници… “Според мен именно $300 милиарда – техният 1% – ще дойдат в това пространство. Това всъщност са повече пари, отколкото някога са били обменяни в Биткойн през всичките петнадесет години” – прогнозира Юско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.