НАЧАЛО Алткойни Биткойн

3 важни фактора повишиха цената на Биткойн до над $40,000

ЮЛИ. 28, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 3 важни фактора повишиха цената на Биткойн до над $40,000

Аналитичната платформа Santiment публикува седмичен доклад относно колебанията в цената на Биткойн.

По-специално, в този доклад изследователите са анализирали обективни събития и причини, поради които цената на първата криптовалута е пробила границата от 40,000 долара.

Настъпиха три основни събития. По-точно, две от тях са свързани с Amazon и с Tether.Причина 1: Слухове за приемането на Биткойн от страна на Amazon


В понеделник, 26-ти юли, цената на водещата криптовалута проби границата от $40,000 за първи път от средата на юни на фона на слуховете, че компанията скоро ще започне да приема Биткойн като разплащателно средство за стоки.


Тези слухове бяха предизвикани от обява за работа на уебсайта на Amazon търсеща специалист по блокчейн и цифрови валути. Търсещият работа трябваше да "дефинира визията и стратегията" за бизнес веригата на компанията.


Причина 2: Разследване на Tether


Седмицата също започна с доклад от Министерството на правосъдието на САЩ, че Tether е разследван от началото на своите операции.


Например USDT, емитент на стабилна монета, е заподозрян в укриване на информация от банки. По-късно обаче Tether заяви, че докладите, включващи обвинения в банкови измами, са опит за дискредитирането му.


Причина 3: Опровержение на Amazon


По-късно Amazon отрече съобщенията, че възнамерява да приема плащания с Биткойн до края на годината. В изявление компанията заяви, че няма конкретни планове за това и че тези слухове са неверни.


Santiment съобщава, че движението на цените на BTC тази седмица със сигурност е силно, макар и недостатъчно, за да се обърне тренда.


Въпреки факта, че първата криптовалута продължава да се движи, за да преодолее силната съпротива от $40,000, настроението на пазара все още е мечи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто като хедж срещу девалвацията на фиатните валути?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света