НАЧАЛО Алткойни

3 важни събития за Ripple след решението за XRP от юли

септември 10, 2023 13:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 важни събития за Ripple след решението за XRP от юли

На 13 юли 2023 г. Ripple получи значителен тласък след решението на съдията от САЩ Анализа Торес, която определи, че токена XRP на компанията не се счита за ценна книга в съдебния ѝ спор с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Тъй като окончателната присъда все още се очаква и потенциалното ѝ въздействие върху по-широкия пазар на криптовалути, този случай продължава да предизвиква значителен интерес в сферата на дигиталните активи.

Важно е да се отбележи, че това решение не означава приключване на делото, а вместо това поставя началото на поредица от събития, включващи и двете страни. С оглед по-долу може да видите списък с три ключови събития, които са се случили след първоначалното решение по това дело.

1. Междинно обжалване от страна на SEC

Както се очакваше, SEC подаде молба, с която поиска от Окръжния съд на САЩ в Южния окръг на Ню Йорк да издаде удостоверение за междинно обжалване. Агенцията твърди, че делото е било “неправилно решено“.

Комисията по ценни книжа и борси твърди, че изборът на междинно обжалване вместо конвенционално обжалване е наложителен поради убеждението, че бързото решаване на двете решения от апелативния съд увеличава вероятността този съд да може да разгледа изчерпателно средствата за защита за всички потенциални нарушения, за които Ripple и неговите ръководители в крайна сметка могат да бъдат признати за отговорни.

Правните представители на Комисията по ценни книжа и фондови борси твърдят, че тези решения могат да окажат “значително влияние върху множество текущи съдебни производства”. Струва си да се отбележи, че регулаторът води дела, свързани със законите за ценните книжа, срещу забележителни субекти като Coinbase и Binance, наред с други.

Решението за програмни продажби може да има значителна убедителна стойност в различни текущи действия на SEC за правоприлагане, при които емитенти са предлагали и продавали криптоактиви безразборно на публични инвеститори чрез платформи за търговия с криптоактиви, включително дела, разглеждани в този район“, заяви SEC.

2. Възражение срещу обжалването

Ripple възрази срещу решението на регулатора да предприеме междинно обжалване, като заяви, че няма съществени правни въпроси и че обжалването няма да ускори цялостното решаване на делото. Ripple заяви още, че SEC не е доказала, че други съдии няма да се съгласят с решението или че обжалването ще ускори приключването на делото, което е предпоставка съдията да одобри обжалването.

Струва си да се отбележи, че междинно обжалване се случва, когато се обжалва решение на първоинстанционен съд, докато делото е в ход, но то е разрешено само при определени обстоятелства. Юридическият екип на Ripple предложи SEC да изчака окончателното решение и пълната документация, преди да поиска обжалване.

SEC обаче отвърна на удара и поиска от съда да не разглежда възражението на Ripple, позовавайки се на сложни правни въпроси, свързани с тълкуването на закона от страна на съда, особено на теста Howey, което налага задълбочено разглеждане. SEC поиска от съда да одобри молбата ѝ за междинно обжалване и да “спре по-нататъшните производства до решаването на жалбата”.

SEC с уважение иска да получи удостоверение за апелативен контрол сега, тъй като въпросите, повдигнати от разпореждането на съда за съкратено съдебно решение (D.E. 874) (наричано по-нататък “разпореждането”), представляват точно такъв вид “възлови правни проблеми”, които са накарали Конгреса да предвиди междинен контрол“, заяви агенцията.

3. Дата на съдебния процес срещу изпълнителния директор на Ripple

В допълнение към съдебния иск срещу Ripple, SEC започна съдебно производство и срещу висшите ръководители на компанията, включително главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и съоснователя Крис Ларсен.

Председателстващият съдия по това дело посочи, че планира да организира съдебен процес със съдебни заседатели, който да започне през второто тримесечие на 2024 г. Тя е поискала от прокурорите и адвокатите на защитата да предоставят затъмнени дати за съдебния процес, но се е насочила към начална дата между 1 април и 30 юни 2024 г.

Като се имат предвид изтъкнатите събития, както Ripple, така и SEC сега се подготвят за втората фаза на делото, която се очаква да даде цялостна яснота относно статута на XRP и класификацията на ценните книжа в рамките на по-широкия пазар на криптовалути. Едновременно с това стойността на XRP остава тясно свързана с изхода от делото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.