НАЧАЛО Алткойни

3 причини защо цената на Solana (SOL) е в подем

18.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини защо цената на Solana (SOL) е в подем

Забележителният скок на Solana над границата от $200, която не е достигана от декември 2021 г., е важен момент както за блокчейнa, така и за DeFi сектора.

Ето три ключови фактора, които движат възхода ѝ, както и прогнози за евентуалната бъдеща посока на проекта.

1. Доминацията на Solana в DeFi пространството

Присъствието на Solana в DeFi сферата е внушително, след като изпревари Arbitrum и зае четвъртата по големина позиция в блокчейн мрежата за DeFi приложения. Според данни от DeFiLlama Solana може да се похвали с обща заключена стойност (TVL) от над $4.2 милиарда, което бележи зашеметяващо 126% увеличение само в рамките на един месец. Този скок поставя Solana начело на разширяването на мрежата DeFi.

2. Скок в активността на децентрализираните борси (DEX)

Децентрализираните борси (DEX) на Solana станаха свидетели на безпрецедентен скок в обема на търговията, задвижван от нарастващата популярност на меме монети като Solama, Book of Meme и Bonk. С дневен обем на търговия, надхвърлящ този на Етериум, DEX платформите на Solana като Raydium, Jupiter и Orca регистрираха значителни обеми на транзакции. Този успех може да се отдаде на по-ниските такси за транзакции на Solana, които привличат значителна потребителска база и интерес на разработчиците от традиционните платформи, базирани на Етериум.

3. Впечатляващ растеж в стейкинг екосистемата

Растежът на стейкинг екосистемата на Solana е забележителен, като Marinade Finance отчита над $2.15 милиарда в стейкнати активи, отбелязвайки 66% увеличение само за 30 дни. Платформи като Jito и BlazeStake също могат да се похвалят със значителни резултати. При положение че над 65% от SOL са стейкнати, както твърдят от Coinbase, това подчертава отдадеността на общността за успеха на мрежата, като същевременно временно намалява предлагането на SOL в обращение.

Скокът на цената на Solana до над $200 съвпада с пика на интереса към нея при търсене в Google Trends, което отразява засиления обществен интерес и нарастващата известност на платформата. Интересното е, че Solana надмина Етериум по интерес към глобалното търсене, което сигнализира за нарастващото ѝ пазарно влияние.

Въпреки това постижение, Solana сега е изправена пред съпротива между $200 и $205 – критичен момент, който може да определи ценовата ѝ траектория. Ако Solana успешно затвори дневната търговия над това ниво на съпротива, тя ще срещне минимални пречки по пътя си към нови исторически върхове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.