НАЧАЛО Други

3 неща, които значително могат да повлияят на американската икономика през 2024 година

20.01.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 неща, които значително могат да повлияят на американската икономика през 2024 година

Няколко ключови събития имат потенциала да променят траекторията на пазарите в САЩ, внасяйки елемент на несигурност в икономиката.

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JP Morgan, определи три важни фактора, които биха могли да допринесат за предизвикателна година за икономиката на САЩ през 2024 г.

В началото на годината се наблюдаваше спад на фондовите и стоковите пазари, повлиян от глобални фактори. В изказването си пред Световния икономически форум в Давос Даймън изтъкна текущи събития, които могат да окажат негативно влияние върху икономиката на САЩ и пазарите на акции през следващите месеци.

Главният изпълнителен директор на JP Morgan очерта три фактора, изискващи внимателно наблюдение от страна на инвеститорите, предвид потенциала им да поведат пазарите в низходяща посока.

Идентифицираните фактори с потенциално въздействие върху икономиката на САЩ през 2024 и 2025 г. включват:

  • Конфликтът между Украйна и Русия
  • Терористични инциденти в Израел и Палестина
  • Прекъсване на търговията в Червено море

По време на интервю за CNBC на икономическия форум в Давос, Швейцария, Даймън подчерта влиянието на тези външни фактори за потенциално повличане на икономиката на САЩ през 2024 г.

Освен това Даймън предупреди да не се празнува прекомерно достигането на нови върхове на американската фондова борса, като посочи потенциалните предизвикателства в последствие.

Той предупреди да не се приема, че всичко е наред през периодите на пазарен подем, като отбеляза значителното фискално и парично стимулиране.

По думите му:

Когато фондовите пазари са във възход, това е нещо като малък наркотик, който всички усещаме, че е просто страхотен. Но не забравяйте, че сме имали толкова много фискални и парични стимули, така че аз съм малко по-предпазлив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.