НАЧАЛО Други

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

05.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

Компанията на Бъфет, Berkshire Hathaway, се гордее с широк набор от акции, което му носи прозвището “Оракулът от Омаха” поради проницателните му инвестиционни стратегии и успеха му в управлението на фондовия пазар.

Въпреки че инвестицията на Berkshire Hathaway в Apple е добре известна, има още няколко забележителни акции, които Бъфет активно проучва и които заслужават внимание.

Сред тези инвестиции се откроява Coca Cola. Berkshire Hathaway е придобила значителен брой акции на Coca-Cola, което я превръща в една от най-значимите авоари на Бъфет. Привлекателността на Coca-Cola се крие в нейната стабилна дивидентна политика, която предлага 12-месечен дивидент, приблизително два пъти по-висок от текущата доходност на S&P 500. Освен това последователният растеж на Coca-Cola през последните шест десетилетия, дължащ се на адаптивния й подход към пазарните тенденции, допълнително засилва привлекателността й като инвестиционен вариант.

Друг ключов дял в портфейла на Бъфет е Procter and Gamble (P&G) – утвърдена марка, известна с разнообразната си гама от потребителски продукти. Стабилните приходи на P&G, устойчиви на икономическите колебания, я правят привлекателна инвестиция за Бъфет. Нейните продукти, които са основни стоки за домакинството, осигуряват стабилно търсене независимо от икономическите условия, като по този начин допринасят за стабилни цени на акциите и дългосрочна рентабилност.

Amazon, гигантът в областта на електронната търговия, също заема важно място в портфейла на Бъфет. Въпреки че делът на Amazon е относително по-малък, потенциалът за растеж на компанията, особено с нейните Amazon Web Services (AWS), е значителен. С впечатляващ оперативен доход и значителен принос от AWS, Amazon е готов за по-нататъшно разширяване на пазара и увеличаване на динамиката в обозримо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Най-добрите приложения на блокчейн през 2024 г.

Докато криптовалутите не започнаха да процъфтяват, едва ли някой имаше представа какво всъщност означава терминът “блокчейн”. 

15.04.2024 17:13 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.