Home

3 акции от портфолиото на Кати Ууд, които да следите в момента

08.07.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции от портфолиото на Кати Ууд, които да следите в момента Източник: https://finance.yahoo.com/news/cathie-wood-goes-bargain-hunting-093700915.html

Кати Ууд, основателката на Ark Invest, остава авторитетна фигура в света на инвестициите, въпреки че нейният водещ ETF Ark Innovation спадна с близо 6% през последните пет години, въпреки ръста на S&P 500 с 85%.

Ууд твърди, че нейната стратегия, фокусирана върху дългосрочните тенденции, в крайна сметка ще бъде от полза за търпеливите инвеститори. Ето и три от последните й инвестиции:

Roku

Кати Ууд наскоро придоби 245,896 акции на Roku на стойност около $15 милиона за Ark Innovation ETF. С това общата ЕТF инвестиция в Roku достигна $562 милиона, превръщайки я във втория по големина дял на фонда след Tesla. Въпреки това акциите на Roku спаднаха с 34% през последните пет години, тъй като ръстът им се забави, а конкуренцията на пазара на стрийминг услуги се засили. Независимо от това Roku набира все повече активни потребители и стрийминг часове, което би могло да стимулира бизнеса ѝ с платформи с по-висок марж. Освен това коригираната доходност преди данъци, такси и амортизации (EBITDA) на Roku е положителна през 2023 г., като прогнозите предполагат сериозен ръст през следващите години.

Roblox

Ууд също така закупи 1.53 милиона акции на Roblox, които сега се оценяват на $57 милиона, превръщайки ги в четвъртия по големина дял в Ark Innovation ETF. Платформата на Roblox позволява на потребителите да създават и печелят от собствени видеоигри, които придобиха популярност по време на пандемията. Ръстът обаче се забави, когато децата се върнаха на училище, което доведе до спад на акциите на компанията с над 40% след дебюта ѝ на борсата. Независимо от това, през 2023 г. приходите на Roblox нараснаха с 23%, а анализаторите очакват продължителен растеж през следващите години, поради което акциите на компанията изглеждат добре оценени.

PagerDuty

И накрая, Ууд добави 815,239 акции на PagerDuty към Ark Innovation ETF, които сега са на стойност близо $18 милиона. Платформата на PagerDuty помага на IT специалистите да управляват ефективно инфраструктурни проблеми. Приходите на компанията нарастват с 30% от фискалната 2020 г. до фискалната 2023 г., но забавят ръста си през фискалната 2024 г. поради макроикономически трудности и конкуренцията на платформи като Splunk на Cisco и ServiceNow. Въпреки предизвикателствата анализаторите прогнозират продължителен ръст на приходите и коригираната EBITDA на PagerDuty, поради което акциите на компанията изглеждат подценени при 15 пъти коригираната EBITDA за следващата година. Въпреки това някои биха могли да твърдят, че инвестирането в по-големи, по-бързо развиващи се компании като ServiceNow може да бъде по-сигурен вариант.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.