НАЧАЛО Финтех

24% от малките и средни бизнеси ще приемат крипто плащания, според VISA

ЯНУ. 13, 2022 20:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 24% от малките и средни бизнеси ще приемат крипто плащания, според VISA

Още през 2021 г. проучване показа, че има голямо търсене на възможности за разплащане с криптовалута както сред притежателите на криптовалута, така и сред тези, които нямат.

В същото проучване обаче 50% от участниците отбелязват, че няма достатъчно фирми, които приемат криптовалута. Това може да се промени много скоро.


Почти едно на четири малки и средни предприятия (SMB), участвали в проучване на Visa, заявява, че планира да приема плащания в криптовалути като Биткойн (BTC). В същото проучване 73% от респондентите заявяват, че приемането на нови форми на опции за дигитално плащане е ключов фактор, който ще повлияе на растежа на бизнеса през 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Немската онлайн банка N26 стартира крипто търговия следващата година


2,250 собственици на малки бизнеси, разположени в девет държави, включително ОАЕ, Хонконг, Съединените щати и Канада, участваха в проучването. Сред тези респонденти 82% казаха, че планират да въведат форма на опция за дигитално плащане през 2022 г.


Проучването включваше и потребителска секция, в която участваха 1,500 възрастни от девет пазара. В този раздел повече от половината от респондентите изразиха, че да използват само дигитални разплащания до 10 години. 41% също посочиха, че клиентите са се отказали от покупка във физически магазини, където не са били налични дигитални плащания.


Търсенето на крипто плащания не се ограничава само до малкия бизнес. В неотдавнашна анкета в Twitter от изпълнителния директор на Airbnb Брайън Чески, потребителите изразиха, че искат опцията да плащат в криптовалута, когато правят резервации в Airbnb.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света