Home

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

21.06.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с "незаконни китайски парични борси".

Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) твърди, че тази схема е изпирала над $50 милиона от продажби на кокаин, метамфетамин и фентанил.

В рамките на разследването, наречено “Операция Fortune Runner“, са повдигнати обвинения на 24 лица.

Твърди се, че Едгар Джоел Мартинез-Рейес е ръководил схемата за пране на пари, като е улеснявал сделките между картела Синалоа и “брокерите“, които са подпомагали операцията.

Методите за пране на пари са включвали употреба на криптовалути, благородни метали, скъпоценни камъни и различни банкови сметки, създадени от съучастниците.

Значителна част от средствата са били прехвърлени на китайски брокери, които извършват незаконни сделки извън контролираната финансова система на Китай. В Китай има голямо търсене на американски долари и тези брокери конвертират долари в юани, без средствата да напускат нито една от страните.

Доларите от картела се продават на физически и юридически лица в Китай, които имат търсене за американскaта валута. След това парите в Китай се използват за закупуване на химикали и други материали за производство и търговия с наркотици.

Използването на трансгранични посредници помага на тези мрежи в прането на пари и да избегнат тяхното засичане, и конфискации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Компания уреди спор със SEC на тема продажба на нерегистрирани ценни книжа

На 27 септември Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) уреди обвиненията срещу децентрализираната автономна организация (DAO) на Mango Markets и фондацията Blockworks във връзка с продажбата на нерегистрирани ценни книжа.

28.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

ФБР конфискува милиони от крипто измами, насочени към граждани на САЩ

Властите са конфискували над $6 милиона в криптовалута, свързани с базирани в Югоизточна Азия измамници, които са се насочили към американски граждани с измамни инвестиционни схеми.

28.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто платформа с интересно предложение след хакерска атака за милиони

Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути Bedrock доведе до загуба на около $2 милиона поради уязвимост на смарт договор в нейните трезори uniBTC.

28.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Поредния крипто протокол претърпя хак: Вътрешен човек ли е причината?

Наскоро Onyx Protocol претърпя значителен експлойт, който доведе до загуба от $3.8 милиона.

28.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.