Home

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

18.06.2024 14:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

Продажбите на NFT бележат сериозен ръст, като активността на някои колекции се увеличава значително. Пазарът отчете печалби за втора поредна седмица при ръст на продажбите от 10.95%.

Смесено представяне на най-добрите колекции

Не всичко обаче е розово. Базираните на Етериум NFT колекции като Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC) и CryptoPunks имаха смесени резултати. Обемът на продажбите на CryptoPunks падна с 59%, средното време на задържане също намаля, което показва, че някои инвеститори продават своите “пънкове”.

От друга страна, MAYC отбеляза 53% спад в продажбите, но средното време на задържане се увеличи със 74%, което означава, че Mutant Apes се държат по-уверено от инвеститорите.

Въпреки нарастващата си популярност, криптовалутата ApeCoin не показа нищо впечатляващо. Даже напротив, за по-малко от един месец цената на ApeCoin се понижи с почти 16%, което натежа много върху бъдещите перспективи на актива.

Ръст на Етериум NFT

Възходът на базираните на Етериум NFT като MAYC и CryptoPunks отново постави блокчейна на върха на NFT пространството. Месеци след като Биткойн доминираше NFT транзакциите, Етериум си върна мястото с NFT продажби на стойност $154.8 милиона през последните 30 дена според данни на CryptoSlam.

Този подновен интерес към NFT на Етериум подпомага дейностите на мрежата и влияе положително върху цената на ETH.

Биткойн и Solana в NFT надпреварата

Сега Биткойн е се върна на второ място по обем на търговия с NFT. Въпреки популярността на колекции като Node Monks и Bitcoin Puppets, Етериум успя да открадне светлината на прожекторите.

Ако има непрекъснато намаляване на NFT дейностите в мрежата на Биткойн, това може да се отрази негативно на цената на BTC. Solana е на трето място по обем на търговията с NFT, като Polygon изостава плътно зад нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.