Home

Блокчейн мрежата на IOTA променя консесусния си механизъм

17.05.2024 3:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн мрежата на IOTA променя консесусния си механизъм

Блокчейн екосистемата IOTA обяви старта на своята тестова мрежа „IOTA 2.0“, предназначена да подобри мащабируемостта и сигурността.

Тази нова публична тестова мрежа има за цел да бъде екологосъобразена чрез намаляване на потреблението на енергия, което е привлекателно за компании, фокусирани върху екологични решения.

IOTA 2.0 на IOTA ще премине от консенсусен механизъм, познат като доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), подобрявайки мащабируемостта и ефективността на мрежата. Тестовата мрежа елиминира централната структура, която преди управляваше мрежовия консенсус, като цели да се бори с влиянието на централизираните фигури и да проучва концепциите за ефективност и истинска децентрализация.

Новият консенсусен механизъм е предназначен да подобри сигурността на мрежата, като я направи по-устойчива на атаки и сривове“, твърдят от IOTA. Това подобрение е от решаващо значение за спечелване на доверие и разширяване на приемането в сектори като финансите, здравеопазването и смарт градовете.

От IOTA поясниха, че новата тестова мрежа е тестова среда за разработчици без реална стойност и може да има случайни рестартирания с „гратисен период“.

В социалните медии разработчиците приветстваха новата тестова мрежа на IOTA като крайъгълен камък, който предлага нови възможности за децентрализираната финансова екосистема. Някои смятат, че тя може да предизвика Етериум и да достигне пазарна капитализация от $1 милиард. Има дори коментари, според които IOTA се приближава до решение на блокчейн трилемата за мащабируемост, децентрализация и сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.