Home

БРИКС: Съюзът задмина САЩ в още едно направление

27.06.2024 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Съюзът задмина САЩ в още едно направление

През фискалната 2023-24 г. съюзът БРИКС значително изпреварва Съединените щати в световния износ на мед. Водещ в този скок е Китай, член на БРИКС, който е удвоил производството и износа си на необработен мед в сравнение с предходната година.

По последни данни износът на необработения метал от Китай е достигнал 150,000 тона, което представлява увеличение с повече от 100% спрямо предходната година. Това рязко увеличение съвпада с рекордно високите цени на медта от $5.1 за паунд.

Постижението на БРИКС поставя Китай на първо място сред световните износители на метала, изпреварвайки САЩ и други западни държави. Понастоящем Китай държи доминиращ пазарен дял от 37.2% в износа, докато САЩ заемат 27%.

Това развитие подчертава преднината на Китай пред Съединените щати в световния износ на мед с разлика от 10.2 %. Освен това то поставя страната начело на пазара на метали в условията на нарастващо промишлено търсене и ограничено предлагане. Междувременно се очаква цените на медта да продължат да се повишават, като вероятно ще надхвърлят $10,000 за тон.

От Bloomberg отбелязаха, че ситуацията се подкрепя допълнително от това, че китайските металургични предприятия продължават да доставят катодна мед в митнически складове, използвайки възможностите за експортен арбитраж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.