Home

Инфлация, банкова криза и капиталови пазари: Прозренията на главaта на BlackRock

18.03.2023 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлация, банкова криза и капиталови пазари: Прозренията на главaта на BlackRock

Главният изпълнителен директор на BlackRock, Лари Финк пише в годишното си писмо до инвеститорите за предизвикателствата, пред които са изправени както криптовалутите, така и традиционните финанси.

Той коментира всичко – от геополитическите кризи и войната в Украйна до стратегиите за растеж, дигиталните активи, инвестиционните тенденции и пазарните проучвания.

Финк се спря на регулаторния сектор, споменавайки, че BlackRock предлага над 1,300 борсово търгувани фонда (ETF), повече от всяка друга компания. Той също така прогнозира, че инфлацията ще се запази, а Федералният резерв ще продължи да се фокусира върху борбата с инфлацията и повишаването на лихвените проценти.

Главният изпълнителен директор на BlackRock смята, че днешната банкова криза ще подчертае ролята на капиталовите пазари. Тъй като банките стават все по-ограничени в кредитирането си, те ще се обръщат все повече към капиталовите пазари за финансиране.

Той се изказа положително за растежа на дигиталните активи на развиващите се пазари, особено в Индия, Бразилия и някои части на Африка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво ще тласне Биткойн нагоре? Анализатор споделя прогноза


Финк отбеляза вълнуващото развитие, произтичащо от компютърните чипове и изкуствения интелект, прогнозирайки, че Северна Америка ще се превърне в лидер във високотехнологичното производство.

В крайна сметка Финк остава ангажиран с това да види как управляваните активи и компании се движат към важни глобални преходи, като например зелена енергия или по-интегрирани глобални финанси, към решаващите промени, които са в основата на демокрациите през 2023 г. и отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.