Home

Coinbase стартира нов блокчейн на втори слой – каква е целта?

26.02.2023 7:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase стартира нов блокчейн на втори слой – каква е целта?

Криптоборсата Coinbase има за цел да привлече милиони нови потребители на криптовалути през следващите години с новостартирания си блокчейн.

Coinbase обяви навлизането си в пространството на мрежите от втори слой (L2) с въвеждането на нова мрежа, наречена Base, която беше стартирана по време на конференцията ETHDenver.

Целта е разработчиците да могат лесно да създават удобни за ползване приложения и да ги интегрират в продуктовия пакет на Coinbase за по-лесна употреба. За разлика от повечето мрежи, Base няма да има роден токен.

Блокчейна ще е изграден на OP стака, създаден от Optimism, а Coinbase ще се присъедини като един от разработчиците на ядрото на OP стака.

Инструментите за разработчици на Coinbase ще бъдат интегрирани с Base, за да се осигури евтина, децентрализирана и сигурна услуга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


За да насърчат разработването на Base, Coinbase и Coinbase Ventures ще стартират Base Ecosystem Fund, за да инвестират в компании и организации, изграждащи Base.

С появата на много вериги от L2, Coinbase работи върху прото-данк шардинг, за да намали таксите и да увеличи мащабируемостта, което отчасти може да осигури преднина пред другите.

Компанията очаква, че ще има много вериги от втори слой и изгражда на базата на OpenStack за оперативна съвместимост между всички тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Cardano продължава с подобренията на блокчейна, но цената продължава да е в застой

Cardano въведе ъпгрейдът “docker-cardano-cli v8.24.0.0-1”, разработен от Blinken Labs, който има за цел да подобри достъпността до стейкинга и да оптимизира операциите на пула.

23.06.2024 10:30 1мин. четене

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2мин. четене

Solana е macOS на блокчейните според доклад на Pantera Capital

Според доклад на Pantera Capital над 60% от увеличения обем на децентрализираните борси (DEX) през май е бил на блокчейна Solana.

21.06.2024 6:00 2мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.