Home

Ценна книга ли е стейкингът?

13.02.2023 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ценна книга ли е стейкингът?

Ръководителите на Kraken и Coinbase, главният изпълнителен директор Джеси Пауъл и главният юридически директор Пол Гревал, изразиха разочарованието си от неотдавнашните действия на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу стейкинга на криптовалути.

Председателят на SEC Гари Генслер заяви, че Kraken не е успяла да информира правилно обществеността за рисковете, свързани със стейкинга на дигитални активи в нейната платформа. Пауъл обаче оспори това твърдение и посочи, че спазването на необходимите регулаторни изисквания би било лесен процес.

Гревал взе отношение по въпроса като заяви, че стейкинга е легитимна форма на инвестиция за притежателите на дигитални активи и че правилата и регулациите могат да отговорят на всички опасения. Той отговори на често срещани въпроси относно стейкинга и обясни, че това е начин да се печелят награди, като се помага за сигурността на блокчейн.

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), коментира неясната позиция на SEC по отношение на стейкинга на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


Той отбеляза, че действията на SEC за принудително изпълнение срещу Kraken може да са се основавали на структурата на нейната услуга за стейкинг, но не и на самите базови активи.

Хоскинсън подчерта, че стейкинг механиката не превръща базовия актив в ценна книга и че е възможно стоките, като пшеница или злато, да бъдат структурирани като ценни книжа, без да се засяга техният основен характер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко е събрала кампанията на Тръмп от крипто дарения

Кампанията на бившия президент Доналд Тръмп отбеляза рязък ръст на крипто даренията, които вече надхвърлят $4 милиона, предимно в Биткойн.

26.07.2024 22:00 1мин. четене

Предупреждение за рисковете от стабилните монети на развиващите се пазари

В неотдавнашен доклад на Съвета за финансова стабилност (FSB) се предупреждава за значителни рискове, свързани с все по-широкото използване на глобални стабилни монети (GSC) на нововъзникващите пазари и в развиващите се икономики (EMDE).

26.07.2024 17:00 1мин. четене

Binance обяви важна актуализация за един от най-големите алткойни

Binance, най-голямта борса за криптовалути в световен мащаб, официално приключи замяната на токени и ребрандирането на Render (RNDR) в Render (RENDER).

26.07.2024 16:30 1мин. четене

Aмериканската икономика расте, на фона на скорошния срив на фондовия пазар

Въпреки мнението на мнозина, икономиката на САЩ бележи сравнително силен растеж, което може да е изненада за мнозина.

26.07.2024 16:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.