Home

Ценна книга ли е стейкингът?

13.02.2023 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ценна книга ли е стейкингът?

Ръководителите на Kraken и Coinbase, главният изпълнителен директор Джеси Пауъл и главният юридически директор Пол Гревал, изразиха разочарованието си от неотдавнашните действия на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу стейкинга на криптовалути.

Председателят на SEC Гари Генслер заяви, че Kraken не е успяла да информира правилно обществеността за рисковете, свързани със стейкинга на дигитални активи в нейната платформа. Пауъл обаче оспори това твърдение и посочи, че спазването на необходимите регулаторни изисквания би било лесен процес.

Гревал взе отношение по въпроса като заяви, че стейкинга е легитимна форма на инвестиция за притежателите на дигитални активи и че правилата и регулациите могат да отговорят на всички опасения. Той отговори на често срещани въпроси относно стейкинга и обясни, че това е начин да се печелят награди, като се помага за сигурността на блокчейн.

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), коментира неясната позиция на SEC по отношение на стейкинга на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


Той отбеляза, че действията на SEC за принудително изпълнение срещу Kraken може да са се основавали на структурата на нейната услуга за стейкинг, но не и на самите базови активи.

Хоскинсън подчерта, че стейкинг механиката не превръща базовия актив в ценна книга и че е възможно стоките, като пшеница или злато, да бъдат структурирани като ценни книжа, без да се засяга техният основен характер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.