Home

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

08.02.2023 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

Voyager Digital, брокер на криптовалути в несъстоятелност, е изпратил призовки до бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд и други ръководители на FTX и Alameda Research, като е поискал документи и информация.

Адвокатската кантора Kirkland & Ellis е връчила заповедите от името на Voyager.

Обхват на призовките

Призовките имат широк обхват, като адвокатите на компанията искат копия от всички документи и комуникация между структурите на FTX, Комисията по ценни книжа и борси (SEC) или Министерството на правосъдието (DOJ).

Освен това адвокатите търсят информация, свързана с кредитния портфейл между Alameda и Voyager, както и с финансовото състояние на FTX преди и след обявяването му в несъстоятелност на 11 ноември.

Изпълнителни директори, на които са връчени призовки

Освен Сам Банкман-Фрийд, другите ръководители, на които са връчени призовки, са бившият главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън, съоснователят на FTX Гари Уанг и ръководителят на продуктовия отдел на FTX Рамник Арора.

Те бяха помолени да предоставят исканата информация до 17 февруари.

Финансови връзки между Voyager и Alameda

Финансовите връзки между Voyager и Alameda са дълбоки, като Alameda се опитва да възстанови $446 милиона, които е изплатила на Voyager.

В подадената на 30 януари молба Alameda твърди, че тъй като е изплатила парите на Voyager в рамките на 90 дни след обявяването на собствения си фалит, тя може да върне средствата в полза на своите кредитори.

Въпреки това Voyager твърди, че неговите кредитори са претърпели “съществена вреда” след офертата на Alameda за активите на Voyager, която тя не е могла да изпълни. Това предполагаемо е струвало на Voyager $100 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен


Назначаване на проверяващ

Междувременно съдията по несъстоятелността на САЩ Майкъл Уайлс заяви, че ще назначи експерт, който да разгледа професионалните хонорари по делото на Voyager по глава 11.

Съдията съобщи, че професионалните хонорари в рамките на делото по несъстоятелност са по-високи, отколкото е очаквал, и аргументите, предоставени от синдика на САЩ, са го убедили, че ще бъде полезно да се назначи експерт.

Въпреки това Уайлс отбеляза също, че експертът може в крайна сметка да струва повече, отколкото предприятието може да спести от други професионални хонорари, и препоръча да се сложи таван на разходите на експерта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.