НАЧАЛО Финтех

2023 няма да е годината на институционалните инвеститори в крипто – JPMorgan

февруари 5, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2023 няма да е годината на институционалните инвеститори в крипто – JPMorgan

Според последното проучване на инвестиционната банка JPMorgan Chase по-голямат част от анкетираните институционални инвеститори не планират да търгуват с крипто тази година.

Проучването, наречено ”редакция на електронната търговия”, събира прогнози в световен мащаб за следващата година от институционални криптотърговци.

На въпроса дали планират да се занимават с някаква криптодейност през тази година, респондентите дават противоречиви мнения. 72% заявиха, че нямат такива планове, 8% търгуват в момента, а 14% планират да се присъединят към това пространство през следващите пет години.

Миналата година беше трудна за дигиталните активи и сред факторите, които предизвикаха т.нар. “крипто зима”, са макроикономическите елементи. Комбинацията от високи нива на инфлация, политически конфликти и произтичащото от тях повишаване на лихвените проценти по кредитите отблъснаха инвеститорите от по-рисковите активи.

Мнението на инвеститорите за макроикономическите фактори

Според проучването тези фактори на макроравнище далеч не са отминали, като 30% от анкетираните прогнозират, че рецесията ще бъде голяма заплаха през 2023 г. Високите нива на инфлация и геополитическите конфликти са другите външни фактори, които биха могли да повлияят на дигиталните активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите


Въпреки неотдавнашната волатилност, която сякаш привлече вниманието на регулаторните органи, инвеститорите са най-малко загрижени за по-строги регулации, които да повлияят на криптовалутите.

Що се отнася до въпроса за ежедневните търговски предизвикателства, на първо място в списъка сред респондентите е волатилният пазар, което може би подчертава опасенията покрай срива на FTX. Наличието на ликвидност и ефективността на работния процес са съответно на второ и трето място.

Освен смесените настроения, криптопазарът в момента регистрира относителен подем. Биткойн премина психологическото ниво на съпротива от $24,000 в четвъртък преди да се коригирадо $23,357 към момента на писане на статията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене

Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания

Федералният резерв на САЩ наскоро обяви предстоящото стартиране на услугата FedNow през юли, която има за цел да позволи на финансови институции от всякакъв мащаб и местоположение да предлагат услуги за незабавни плащания в цялата страна, денонощно и 365 дни в годината.

март 17, 2023 13:00 2 мин. четене

Stripe си осигури $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране с по-ниска оценка

Stripe набра $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране, който оценява компанията на $50 милиарда и планира да използва средствата, за да осигури ликвидност на служителите и да изпълни данъчните си задължения.

март 17, 2023 10:00 1 мин. четене