Home

Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)

02.12.2022 10:39 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)

Биткойн е създаден с цел да внесе финансова иновация и да адресира много от слабостите на текущата финансова система.

Тъй като той не подлежи на контрола на правителства, индивиди и институции, много от тях се опитват да го дискредитират с цел да попречат на масовото му приемане.

Европейската централна банка (ЕЦБ)

Европейската централна банка е добър пример за това. Както отразихме, наскоро те публикуваха проучване, твърдящо, че Биткойн е на път да стане ирелевантен. Това е явен опит да се дискредитира и много от аргументите, които авторите използват са неоснователни или подвеждащи. Има и други примери за подобни нелепи твърдения.

Световният икономически форум (WEF)

Световният икономически форум сподели материал през 2017 година, в който лансира нелепата идея, че добивът на Биткойн ще консумира цялата енергия в света до 2020. Както знаем, това не се случи. Но звучи убедително и е идея, предложена от организация, която твърди, че има определени компетенции – това кара мнозина да приемат твърдението без да извършват собствено проучване.

Кампанията “Промени кода, а не климата”

Няколко екологични групи, сред които Greenpeace USA, Environmental Working Group, както и активистки организации, сформираха консорциум за стартиране на кампания, която да подчертае въздействието на Биткойн върху околната среда. 

Кампанията използва реклами в големи медии като “Politico”, “New York Times”, както и “Wall Street Journal”.

Един от подкрепящите тази кампания е съосновател на Ripple, които работят с правителства и институции за създаването на дигитална валута на централна банка (CBDC). Авторите на доклада на ЕЦБ също така имат проучвания за такъв тип актив.

Тромава промяна на парадигмата

Много от концепциите, които правят Биткойн по-сигурен и устойчив също така противоречат на начина, по който сме свикнали да разполагаме с парите си. Идеята за самопопечителство обърква хората и много от тях биха предпочели да се доверят на централизирана институция. В допълнение техните средства не са осигурени от правителство в такъв случай, за разлика от банкови депозити, което е отблъскващо за мнозина. Това е ножа с две остриетеа, който представлява отговорността за собствените ви средства. Към момента не много търговци приемат валутата и е трудно да се продаде идеята за Биткойн като платежна система, като се има предвид това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Заключение

Очевидно има сериозен и фокусиран опит да се дискредитира най-голямата криптовалута, но това надали е изненада за хора, които следят пространството от поне няколко години.

Биткойн е невероятно финансова иновация, но Рим не е бил построен за ден. Ще отнеме много дискутиране и много надграждане на протокола, за да стигнем до място, където той може да бъде широко приет в съзнанието на хората като разплащателно средство. Със срива на FTX, целият този процес може да се забави допълнително. Промяната никога не е лесна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.