Home

Една от най-популярните видео игри забранява NFT

23.11.2022 19:20 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-популярните видео игри забранява NFT

Миналата седмица от компанията зад известната игра - Grand Theft Auto (GTA), Rockstar Games забраниха на разработчиците да интегрират NFT на онлайн сървърите на трети страни.

Забраната е насочена конкретно към сървърите за ролева игра. Те са нещо като мод на оригиналната версия на GTA 5, създадени от хора, които не са част Rockstar Games, а вместо това са фенове и разработчици. Реално тези модове разширяват хоризонта отвъд това, което играчите могат да правят в стандартната игра.

От компанията подчертаха, че все още поддържат тези сървъри въпреки новите ограничения. Също така забраниха внасянето или злоупотребата с друга интелектуална собственост в проекта, включително и на Rockstar версията. Още се забраняват реални марки, герои, търговски марки или музика, както и създаването на нови мисии, истории и карти.

В съобщение на своя уебсайт Rockstar заявиха:

Rockstar Games винаги е вярвала в разумната креативност на феновете и иска създателите да покажат страстта си към игрите на компанията. Сървърите  за “ролеви игри” на трети страни са продължение на богатия набор от създадени от общността преживявания в GТА, които се надяваме да продължат да процъфтяват по безопасен и приятелски начин в продължение на много години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава


Rockstar Games е най-скорошната американска компания за топ игри, която забрани незаменяемите токени. Какво ще се случи обаче с компаниите, които вече са интегрирали NFT на своите GTA сървъри не е ясно. 

През юли Mojang Studios, създателите на Minecraft също забраниха NFT. Компанията Valve, която управлява магазина за игри Steam, също се обяви срещу NFT, заявявайки, че нямат място на тяхната платформа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.