Home

Елизабет Уорън: Голяма част от индустрията е базирана на нищо

11.11.2022 12:30 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Елизабет Уорън: Голяма част от индустрията е базирана на нищо

Сенатор Елизабет Уорън призова за създаването на строга регулаторна рамка за криптоиндустрията покрай скорошните събития.

Сенатор Елизабет Уорън за пореден път направи изявление, в което призовава за агресивна регулаторна позиция спрямо индустрията на криптовалутите. Тя адресира скорошния срив на FTX и подчерта, че ще продължи да настоява пред Комисията за ценни книжа и борси на САЩ да установи подходящи закони и регулаторни мерки в индустрията, за да защити интересите на потребителите. Защо тя не призова Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) да предприеме мерки остава неясно, но намеква, че сенаторът намира повечето криптовалути за ценни книжа. 

Сагата FTX разбуди регулаторите

Сривът на една от най-големите борси за криптовалути в света FTX повдигна след себе си няколко наболели въпроса и подкопа доверието на потребителите в индустрията. Големи лица от бранша, включително главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг, обвиниха американските законодатели, че не са изяснили позицията си по отношение на криптовалутите. Този проблем е най-явен от несъгласието между CFTC и SEC – и двете агенции смятат, че те трябва да са отговорни за регулиране на подривния клас активи. Единствената точка на съгласие (за момента) е, че Биткойн е стока (комодити) и като такава е редно да бъде регулирана от CFTC.

На 10 ноември сенатор Елизабет Уорън се включи в Twitter, за да сподели как срива на една от най-големите борси в света показва, че индустрията изглежда е до голяма степен базирана на нищо. 

Сривът на една от най-големите криптоплатформи показва колко голяма част от индустрията изглежда е дим и огледала.

По-късно тя призова за по-строги американски закони в сектора и сподели, че ще продължи да настоява пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси за прилагане на закона, “за да се защитят потребителите и финансовата стабилност”.

Липсата на регулаторна яснота е основен проблем

В отговор на Уорън, Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, зае позиция и се обърна към нея, заявявайки как FTX е създадена в офшорна зона и не е регулирана от SEC. По-късно той изтъкна как липсата на регулаторна яснота в САЩ е принудила борсите да изнесат бизнеса си извън границите на САЩ.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус също отговори на публикацията на Уорън в Twitter, като повтори мнението на Армстронг. Гарлингхаус подчерта как секторът изпитва остра нужда от регулаторни насоки за компаниите, които да гарантират доверие и прозрачност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Сривът ще продължи, твърдят от JPMorgan


Главният изпълнителен директор на Ripple заяви още, че САЩ нямат регулаторна рамка, което често принуждава борсите и организациите да установят дейността си в чужбина. По-късно той посочи Сингапур като пример, като добави, че градът-държава вече е създал регулаторна рамка.

Те са си свършили работата, за да определят как изглежда “доброто”, и знаят, че не всички токени са ценни книжа (въпреки това, за което настоява председателят Генслер).

Гарлинхаус визира мнението на главата на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ Гари Генслер, че с изключение на Биткойн, всички криптовалути са ценни книжа (или поне значителна част от тях). 

Том Емър – представителят на Минесота – упрекна SEC за недобросъвестния им подход към регулиране на пространството. Той твърди, че агенцията е станала “жадна за власт”, когато става въпрос за регулиране на крипто активи. Според Емър Комисията по ценни книжа и борси противоконституционно разширява ролята си по отношение на дигиталните активи, като кани компании извън регулаторната си сфера да дойдат, за да обсъдят политиката си с тях, само за да причака тези компании с правоприлагащи действия.

След срива на FTX комисарят от CFTC Кристин Джонсън също коментира положението, като нашето покритие можете да прочетете тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.