Home

Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

02.11.2022 11:05 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

Популярната крипто борса за опции и фючърси Deribit претърпя хак след като от горещ портфейл са били откраднати около $28 милиона.

От борсата твърдят, че средствата на клиентите са в безопасност, но всички загуби се покриват от резервите на компанията.

Компанията съобщи в Twitter, че извършва текущи проверки на сигурността и клиентските активи не са били засегнати, но тегленията са временно спрени.

“Процедурата на компанията е да държи 99% от средствата на нашите потребители в студено хранилище, за да ограничи въздействието на подобен тип събития. Хакерската атака е изолирана и поставена под карантина в нашите горещи портфейли за BTC, ETH и USDC”, написа Deribit в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Deribit се превръща в поредната от дългия списък с крипто компании, които са станали обект на злонамерени хакове през последните седмици. Октомври беше най-лошият месец в това отношение в исторически план като само през първите две седмици бяха откраднати над $718 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Доклад разкрива нарастващата роля на криптовалутите във финансирането на предизборната дезинформация

В неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн анализи Chainalysis се подчерта нарастващата роля на криптовалутите във финансирането на онлайн кампании за дезинформация, насочени към изборите.

25.07.2024 21:30 2мин. четене

FCA наложи глоба в размер на $4.5 милиона на Coinbase

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) наложи глоба в размер на $4.5 милиона на CB Payments Limited (CBPL), дъщерно дружество на Coinbase Group, за нарушения на правилата за борба с прането на пари.

25.07.2024 18:00 1мин. четене

Децентрализирана борса, засегната от хакерска атака: Потребителите са призовани да изтеглят средствата си

На 24 юли 2024 г. MonoSwap, децентрализирана борса, разкри, че е била хакната, и посъветва потребителите да изтеглят средствата си и да избягват добавянето на нови.

25.07.2024 8:30 1мин. четене

Европол разкри нарастващата крипто престъпност и рисковете за поверителността

Последният доклад на Европол представя как престъпниците все по-често използват криптовалути като стабилните монети и Monero за незаконни дейности.

25.07.2024 6:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.