Home

Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

02.11.2022 11:05 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

Популярната крипто борса за опции и фючърси Deribit претърпя хак след като от горещ портфейл са били откраднати около $28 милиона.

От борсата твърдят, че средствата на клиентите са в безопасност, но всички загуби се покриват от резервите на компанията.

Компанията съобщи в Twitter, че извършва текущи проверки на сигурността и клиентските активи не са били засегнати, но тегленията са временно спрени.

“Процедурата на компанията е да държи 99% от средствата на нашите потребители в студено хранилище, за да ограничи въздействието на подобен тип събития. Хакерската атака е изолирана и поставена под карантина в нашите горещи портфейли за BTC, ETH и USDC”, написа Deribit в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Deribit се превръща в поредната от дългия списък с крипто компании, които са станали обект на злонамерени хакове през последните седмици. Октомври беше най-лошият месец в това отношение в исторически план като само през първите две седмици бяха откраднати над $718 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Приложението за крипто портфейли CoinStats съобщи за сериозен пробив на сигурността

CoinStats, приложение за крипто портфейли, временно спря дейността си поради пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла, или 1.3% от всички потребители. 

24.06.2024 8:15 1мин. четене

Турска крипто борса предполагаемо претърпя хакерска атака

Според последните публикации на ончейн детективът ZachXBT в X (Twitter), крипто борсата BTCTurk се е сблъскала с хакерска атака.

22.06.2024 16:00 1мин. четене

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.