Home

Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

19.10.2022 19:58 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

Създателя на популярният NFT проект Azuki стартира нов стандарт за токени - Physical Backed Tokens (PBT), за да даде възможност за притежание на физически предмети във веригата.

Според информацията PBT е нов стандарт за токени с отворен код, обвързващ физически предмет с дигитален токен в Етериум блокчейна. Той работи точно като незаменяем чип (NFC), но с по-добра проследимост по децентрализиран начин.

За да дадът старт на първоначалното внедряване на PBT, от Azuki представиха Blockchain Enabled Authentication Network Chip (BEAN). Това е физически криптографски чип, който самостоятелно генерира двойка асиметрични ключове.

Компанията смята, че физически подкрепените токени дават възможност на хардуера да създаде ново изживяване, наречено “scan-to-own”. Като сканирате чипа с мобилния си телефон, PBT ще бъде създаден или дигитално прехвърлен в портфейла ви.

Ако физическият предмет бъде продаден или подарен на друго лице, новият собственик може просто да сканира кода и да стане официален собственик на дадения предмет.

Макар че много Web3 компании вече са издали дигитални токени, които представляват физически продукти, от Azuki смятат, че двете често се разделят след издаването. Новият стандарт за токени има за цел да разреши този проблем с децентрализирано удостоверяване и проследяване на линията на собственост във веригата.

Първият физически дроп на PBT

От Chiru разкриха, че екипът им планира да пусне серия от 9 златни PBT скейборда на 21 октомври тази година. Уникалните предмети ще бъдат базирани на историята на Azuki и ще бъдат покрити с 24-каратово злато.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инфлацията в Еврозоната стига 9.9%, очаква се голямо повишение на лихвите


Търгът за лимитирана серия златни скейтбордове ще започне в 21:00 ч. българско време в петък, 21 октомври и ще приключва в събота, 22 октомври, 21:00 ч. българско време. Всяко наддаване, направено в рамките на последните 10 минути на търга, ще удължи събитието с още 10 минути.

Търгът е отворен за обществеността и не е необходима предварителна регистрация. Наддаването ще се проведе в ETH. Спечелилите търга ще получат NFT, което има доживотен прозорец за изкупуване на златен скейтборд. През ноември победителите ще имат право да изгорят тези незаменяеми токени и да получат физическия предмет.

Подаването на EIP за новия вид токени е вече в ход. От Компанията смятат, че PBT позволи на всеки да изгражда колекции, улавящи дигиталния и физическия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.