Home

Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

13.10.2022 10:19 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ

Групата за защита на криптовалутите Coin Center заведе дело срещу Министерството на финансите на САЩ за това, че е превишило законовите си правомощия, като е санкционирало Tornado Cash заради предполагаемо нарушаване на правата на личен живот на американците.

Според подаденото на 12 октомври заявление много американци, които се притесняват за неприкосновеността на личния си живот, избират да използват Tornado Cash, за да скрият данните си, докато извършват транзакции на Етериум.

Въпреки това ходът на Министерството на финансите да санкционира протокола за поверителност е ограничил възможността им да извършват определени транзакции.

Крипто инвеститорът Дейвид Хофман, софтуерният разработчик Патрик О’Съливан и защитникът на човешките права Джон Доу бяха посочени като американците, чиито дейности са били негативно засегнати от санкцията.

Coin Center заяви, че санкцията е ограничила и финансирането, което получава от донори.

В резултат на криминализирането на Tornado Cash от страна на администрацията на Байдън, тези донори е по-малко вероятно да допринесат за Coin Center. На тях на практика им е забранено да участват в експресивна пропаганда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-обещаващите зелени криптовалути?


Преди санкцията няколко дарители, подкрепящи застъпническите усилия на Coin Center, разчитаха на Tornado Cash, за да запазят самоличността си, докато подкрепят групата за обществена политика.

Водещата крипто борса Coinbase по-рано обедини сили с много крипто разработчици и инвеститори, за да съди Министерството на финансите за нарушаване на правото им на неприкосновеност на личния живот.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Coin Center съди Министерството на финансите на САЩ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.