Home

Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

05.10.2022 8:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

Корелацията на основните криптовалути с утвърдени класове активи отдавна се изучава от търговци и инвеститори, включително тази със златото.

Миналата седмица корелацията на Биткойн (BTC) със златото достигна най-високото си ниво за повече от година, сподели платформата за анализ на крипто пазара Kaiko Data в своя отчет, публикуван на 3 октомври.

Не бива да се забравя, че има някой външни фактори, които влияят на цените. Според доклада, както водещият дигитален актив, така и благородният метал са претърпели значителни спадове през тази година.

След като през първото тримесечие на годината се възползва силно от конфликта между Русия и Украйна, златото загуби всичките си печалби и в момента е с 10% по-надолу от началото на годината. Биткойн също отбеляза двуцифрен спад през тази година, повлечен от затягането на паричната политика в световен мащаб.

Наред с това златото не успя да действа като сигурен актив, от който се очаква да запази или увеличи стойността си в периоди на икономически спад, въпреки че базисната инфлация остава трайно висока.

Биткойн и златото спрямо долара

Въпреки че през по-голямата част от годината корелацията между двете суровини е била незначителна, платформата обясни, че укрепването на долара сега оказва отрицателно въздействие върху тях, като в резултат на това корелацията помежду им се увеличава.

През изминалата година Биткойн беше предимно некорелиран със златото, като корелацията му се колебаеше между -0.2 и +0.2. Тъй като обаче щатският долар продължава да укрепва, корелацията между двата актива се промени. Това оказва отрицателно влияние както върху криптовалутата, така и върху златото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от малко над $20,100 – като бележи ръст от 2.7% последните 24 часа и около 8% за последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.