Home

Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

01.10.2022 18:30 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да очакваме през октомври?

Към края на септември, цената на Биткойн (BTC) изглежда се стабилизира над $19,000, докато волатилността намалява.

Стабилността на цената на Биткойн отчасти се дължи на факта, че активът се откроява като изгоден хедж в момент, когато щатският долар е водещ пред други глобални фиатни валути.

Въз основа на неотдавнашното движение на цените анализаторът на Kitco News – Джим Уайкоф предположи, че спадът на волатилността на Биткойн може да означава, че “на хоризонта се задава по-голямо движение на цените”.

По-конкретно, анализаторът посочи, че сриващата се волатилност е резултат от това, че цената на Биткойн се движи в неутрална тенденция, въпреки че мечките контролират пазара.

По отношение на перспективите пред актива, Уайкоф заяви, че ако цената надхвърли септемврийския връх от около $20,000, това ще активизира биковете. Все пак мечките ще доминират, ако активът през следващия месец падне под дъната от септември.

Биткойн през октомври

Флагманската криптовалута навлиза в октомври – месец, за който се знае, че е благоприятен за актива и това може да бъде ключов психологически стимул за повечето инвеститори. Ето защо е вероятно те да очакват с нетърпение да се възползват от бичия сезон, но биха останали предпазливи към преобладаващите макроикономически фактори.

Въпреки че Биткойн показва признаци на потенциално рали, макроикономическите фактори продължават да представят мрачна картина, докато активът търси тласък. Струва си да се отбележи, че първоначалната концепция на BTC е била предназначена да оцелее в такива условия, характеризиращи се с повишаване на лихвените проценти и забавяне на икономиката.

В тази линия обемът на търговията с водещия актив и други глобални фиатни валути регистрира скок. Инвеститорите все по-често изоставят британския паунд и еврото в полза на Биткойн.

Освен това крипто общността залага, че Биткойн ще се покачи над нивото от $20,000, тъй като стремежът за излизане от мечия пазар продължава.

Отделяне на криптовалутите от акциите

На фона на условията Биткойн все повече корелираше с фондовия пазар, но има признаци на промяна на тази тенденция. По-специално, корелацията между Биткойн, Етериум (ETH) и S&P 500 е намаляла с -2.4% към 29 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance


Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп предположи, че водещата криптовалута може да се насочи към $19,600, ако задържи нивото от $19,300, като отбеляза, че активът може да изглежда “с известна инерция”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.