Home

Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

27.09.2022 8:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

Binance, най-голямата крипто борса в света, предполагаемо търси лиценз за работа в Япония.

Хора, запознати с въпроса, заявиха пред Bloomberg, че по-дружелюбният подход на страната към криптовалутите и значителните възможности за присъединяване на нови потребители са привлекли борсата обратно в Япония.

В ход на затягане на стандартите в индустрията на дигиталните пари в страната, японската Агенция за финансови услуги предупреди борсата, че през 2018 г. е работила без регистрация.

Всъщност регулаторът също така заяви, че Binance вероятно са позволили на японски жители да откриват сметки, без да потвърждават самоличността си. Той също така добави, че борсата ще бъде изправена пред наказателни обвинения, ако продължи да извършва дейност без лиценз.

След 2018 г. японският регулатор отправи друго предупреждение към Binance миналата година, като заяви, че борсата работи в страната без регистрация.

Защо Binance отново се стреми към Япония?

Четири години след това позицията на Япония по отношение на криптовалутите се е смекчила. Вече е известно, че визията на японския министър-председател Фумио Кишида за “нов капитализъм” има за цел да стимулира японската икономика.

Министърът обеща да удвои богатството на домакинствата и предложи да подкрепи и подпомогне развитието на Web3 бизнесите в страната. В миналото Кишида също така заяви, че разработките, свързани с метавселената и NFT, ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE


Освен това още през месец юни Япония призна законно стабилните монети като дигитални пари. Приблизително по същото време стана ясно, че страната може да премахне проверката на токените преди листването им. Всъщност, към края на август беше съобщено, че регулаторите се стремят да облекчат правилата за данъчно облагане на криптовалутите.

В докладът на Bloomberg пише:

Облекченият подход на страната към криптовалутите и значителният потенциал за ръст на потребителите са основните причини за подновения интерес на Binance към третата по големина икономика в света.

Борсата се ангажира да работи с регулаторите и политиците за формиране на политики, които защитават потребителите, насърчават иновациите и придвижват нашата индустрия напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.