Home

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

24.09.2022 14:12 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

Някои организации изразиха опасения относно това какво означава това за бъдещето на Етериум.

JP Morgan Chase публикува изследователска бележка, в която посочи всички потенциални проблеми, които вижда с блокчейна на Етериум след Сливането.

Разделение в общността

Основната критика на банката е възможността събитието да предизвика разрив в общността на криптовалутата. Te се позоваха на разделената подкрепа сред крипто борсите и платформите за новия блокчейн, наречен EthereumPoW (ETHW), който беше създаден след хард форка.

Проблеми с децентрализацията

След това в доклада си JP Morgan твърдят, че Сливането е довело до намаляване на децентрализацията на блокчейна на Етериум, “тъй като само няколко субекта притежават мажоритарния дял от заложеният ETH”.

Рязък спад в цената

Освен това в доклада на институцията се отбелязва и резкият спад в цената на Етериум, който според нея е причинен от комбинацията потоци поръчки, ориентирани към подход тип “купи слуха/продай новините”, както и от общата слабост на рисковите активи.

Всъщност цената на Етериум от 15 септември, когато се състоя Сливането, досега е спаднала с около 20%. ETH понастоящем се търгува на цена от $1,320, като не се е движил значително в последните 24 часа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: WEF ще се бори с климатичните промени чрез Web3


Освен това в бележката се добавя, че преминаването към “изоставане” на пазара на фючърси е “проява на преминаването към по-мечи настроения на крипто пазарите през последните седмици”.

Междувременно главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън насочи вниманието си към Биткойн (BTC) и криптовалутите като цяло, наричайки ги “децентрализирани Понци схеми”, говорейки пред законодателите на Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.