Home

Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau

22.09.2022 15:06 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau

Домакинът на YouTube канала "Coin Bureau" предупреди, че покрай повишаването на лихвените проценти ще видим спадове на крипто пазарите.

Водещият сподели, че с повишаването на лихвените проценти Биткойн (BTC) може да спадне с над 30% от сегашното ниво.

Сега, колкото повече се покачват лихвените проценти, толкова по-малко привлекателни за инвеститорите ще бъдат рисковите активи като акциите и особено криптовалутите.

Вероятността от по-нататъшни разпродажби е причината, поради която мнозина сега прогнозират, че BTC може да падне до $12,000 през следващите месеци, което прави сегашната ни борба около $18,000 почти радостна в сравнение.

Повишение на лихвения процент със 75 базисни пункта

Видеото на Coin Bureau беше споделено преди решението за повишение със 75 базисни пункта. 

“Комитетът се стреми да постигне максимална заетост и инфлация от 2% в дългосрочен план. В подкрепа на тези цели Комитетът взе решение да повиши целевия диапазон на лихвения процент по федералните фондове на 3 до 3-1/4% и очаква, че ще бъде целесъобразно продължаващо увеличаване на целевия диапазон”, гласи обявление от Фед.

След новината цената на Биткойн падна под $19,000, като преди съобщението се движеше близо до $19,500.

Решението от сряда беше до голяма степен очаквано, като пазарът изглежда е предвидил това увеличение. Водещият отбеляза имено това, като подчерта, че по този начин се намаляват шансовете за спад на Биткойн с над 35%.

Домакинът на Coin Bureau коментира и вероятността лихвите да бъдат повишени с цял процент въз основа на инструмент, използван за прогнозиране на решенията на Федералния резерв относно лихвените проценти – FedWatch. Въпреки това, видяхме повишение от 0.75%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Директорът на крипто борсата Kraken се оттегля от поста си


Освен повишаването на лихвените проценти, водещият на Coin Bureau каза, че Биткойн е изправен пред други заплахи, като например негативни технически перспективи и нарастващ обем къси позиции.

По данни на CFTC [Commodity Futures Trading Commission] за BTC са открити много институционални къси позиции.

[…] Накратко, независимо дали се занимавате с акции, криптовалути или всъщност с почти всичко друго, тази зима ще бъде гадна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.